Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Kort Nyt uge 5
    Seniorchef Steen Juul Mortensen (billedet øverst) har sendt et nyt seniornyhedsbrev for februar 2023 på gaden: https://mailchi.mp/2a32f2a8f40a/seniorskak-nyhedsbrev-februar-2023?e=a0a9912615 Seks danskere har været med i Vergani Open i Italien, der blev spillet i perioden fra 1. februar til den 7. februar. Bedst placerede dansker blev FM Nicolai Kistrup, der sluttede på 5 point og blev nummer 16 i feltet […]
  • Den tyske liga
    Der var fuldt program i den tyske liga i den forgangne weekend. I Bundesligaen var der dansk deltagelse for Turm Kiel, hvor de unge GMere Jonas Buhl Bjerre og Jesper Søndergaard Thybo var med. Kiel havde en god weekend, og vandt alle de tre matcher, der blev spillet fra fredag til søndag. Det bringer holdet […]
  • Kort nyt uge 4
    Over 20 danskere havde valgt at deltage i årets udgave af Nord Westh Cup i Bad Zwischenahn. Bedst placerede dansker blev IM Rasmus Skytte, der med 4½ point sluttede på 24. pladsen. I B-gruppen sluttede Christian Ringsmose på 8. pladsen med 5 point. Morten Rasmussen fra Skanderborg var turneringsleder i den store turnering med 350 […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.