Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Aarhus/Skolerne genvandt Pokalen i Eliterækken
    Aarhus/Skolerne havde sendt et imponerende hold til Pokalstævnet i Middelfart, men de havde jo også en førsteplads fra sidste år at forsvare i Eliterækken. GM Jakob Vang Glud, IM Rasmus Skytte, IM Jan Sørensen og IM Uffe Vinther-Schou var en klasse bedre end resten af holdene. De måtte afgive et enkelt 2- 2 resultat mod […]
  • 13-årige Sarah yngste danske pigemesterspiller nogensinde
    13-årige Sarah Sima Derlich fra Nørrebro Skakklub spillede sig over 1900 i rating i Kronborgturneringen, der sluttede i sidste weekend. Dermed er hun den yngste pigemesterspiller i Danmark nogensinde. Sarah er født den 8. oktober 2010, og er ny mesterspiller i en alder af 13 år og7 måneder. Sarah har været inde i en rivende […]
  • Holdopstillinger til Pokalstævnet 2024
    Med et så stort stævne som Pokalstævent pinsesøndag den 19. maj, vil der altid være et par ændringer i holdopstillingerne inden start kl. 11.00. For at lette arrangørernes arbejde, må man meget gerne tjekke sit holds opstilling på denne side: https://pokal.skak.dk/2024/05/18/holdopstillinger-2024/ Har man en rettelse så kontakt pokalturnering@skak.dk eller ring til Poul Jacobsen på 40 83 […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.