Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder – Feed
  • Rabat ved hurtig betaling til DM
    Dansk Skak Union, Fyns Skak Union og skakklubberne Sydøstfyn og Tårnet Svendborg indbyder som bekendt unionens medlemmer til DM i skolernes efterårsferie i uge 42. Normalt holder vi jo DM i påsken, men på grund af corona-situationen i foråret, var det ikke muligt at holde et traditionelt DM i Svendborg. I uge 42 er stævnet lidt […]
  • Team XtraCon Køge blev nummer 6
    Team Xtracon Køge sluttede på 6. pladsen ud af de 38 startende hold ved European Chess Club Cup, der sluttede lørdag i Struga i Nordmakedonien. Resultatet var det bedste nogensinde for et dansk hold. Og det kunne endda være endt endnu bedre. Holdet tabte knebent med mindst mulige cifre 3½-2½ til det vindende russiske hold […]
  • Onlineskakturneringer
    Der er masser af onlineskakturneringer på diverse platforme, som man kan vælge og vrage i mellem. Eftersom Dansk Skak Union kun er aktive på lichess, vil jeg nøjes med at omtale nogle af turneringerne og fællesskaberne derinde. Er man klub-, enkelt- eller netmedlem i Dansk Skak Union, så bør man først og fremmest blive en […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skole Skak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.