Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder – Feed
  • Jonas Bjerre Årets Skakspiller 2021
    Det blev GM Jonas Buhl Bjerre, der løb med titlen Årets Skakspiller 2021 i stærk konkurrence med sine to landsholdskollegaer Allan Stig Rasmussen og Jesper Søndergaard Thybo. Alle tre havde opnået fine resultater i det forgangne år, men DSUs medlemmer valgte at prioritere Jonas Buhl Bjerres højest. Det er nok især Jonas Bjerres præstation ved […]
  • Jesper Thybo sikker vinder af 3. GP
    GM Jesper Søndergaard Thybo blev en sikker vinder af den tredje online grandprixturnering der blev spillet fredag aften på Lichess. Jesper scorede som ubesejret 8 af 9 og sluttede et helt point foran de nærmeste forfølgere. Også FM Mads Boe forblev ubesejret og tog andenpladsen udelt. Begge er dermed kvalificeret til knockoutfinalen i februar Der […]
  • Grandprixturneringerne 2022
    DANSK SKAK UNION indbyder til den første af fire online-grandprixturneringer fredag den 7. januar 2022 kl. 19.00. Sted: lichess.org Tilmelding i nævnte rækkefølge: via 1. skak.dk, 2. lichess.org, 3. mobilepay og 4. anmoder om adgangskode Man skal enten være klub-, enkelt- eller netmedlem af Dansk Skak Union Via turnering.skak.dk Hvis man ikke er det i […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skole Skak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.