Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder – Feed
  • Status quo i toppen ved DM
    Man skulle helt frem til 7. runde i årets landsholdklasse, før det kom en hurtig remis. Faktisk kom der to, begge efter trækgentagelser i åbningen. De to jævnaldrende esbjergensere Poul Rewitz og Jens Ove Fries Nielsen skulle bruge 12 træk til deres fredsslutning, præcis det samme trækantal brugte stormestrene Boris Chatalbashev og Allan Stig Rasmussen. […]
  • Jesper Thybo indhentede Allan Stig Rasmussen
    Topopgøret mellem GM Allan Stig Rasmussen blev ligeså spændende og dramatisk som forventet. Allan Stig var hvid og valgte det solide London-system. Sikkert fordi at han inden partiet var et helt point foran GM Jesper Søndergaard Thybo, og dermed ville remis være et godt resultat. Samtidigt kunne Allan måske håbe på, at Jesper i lighed […]
  • Vigtig aktivering af dommere, arrangører og trænere!
    GENOPSLAG FRA MARTS MÅNED Fide meldte ud, at man bør registrere sig som værende aktiv dommer, arrangør og træner – senest den 31. oktober 2021! Dansk Skak Union anbefaler at man får det gjort med det samme, hvis det ikke blev gjort i sin tid. Får man det ikke gjort i tide, så vil man […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skole Skak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.