Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder – Feed
  • Lillejuleaftensturneringen
    Tid: torsdag den 23. dec. kl. 19.00-21.00 Sted: via Dansk Skak Union • lichess.org Hvem: for alle klub-, enkelt- og netmedlemmer af Dansk Skak Union Hvordan: bliv en del af Dansk Skak Union • lichess.org og for at blive medlem skal dit rigtige navn fremgå af din profil, når man åbner den Tilmelding: åben Lillejuleaftensturneringen […]
  • Følg VM skak på mange måder
    I weekenden er der rig mulighed for at følge med i VM-matchen på en lidt anderledes facon. Både fredag, lørdag og søndag er der mulighed for at følge med på andre måder, end de kendte live-skaksider. Ingemar Falk, der er webredaktør på svenske schack.se, skriver at man fredag kan følge Ellen Fredericia Nilssen live på […]
  • Dansk Skoleskak har brug for hjælp
    Dansk Skoleskak har brug for hjælp. For at blive godkendt af Skat som en godgørende organisation, kræver det mindst 100 årlige gavegivere. Her i starten af december mangler Dansk Skoleskak fortsat 50 gavegivere, der hver støtter med mindst 200 kr. Hele beløbet kan trækkes fra på selvangivelsen. Godkendelsen er meget vigtig for skoleskakarbejdet, da Dansk […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skole Skak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.