Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder – Feed
  • Rasmus Thøgersen vandt i Odense
    Det blev Rasmus Thøgersen fra SK1968 (fotoet øverst i artiklen), der løb med førstepræmien på 3.000,- kr. og pokalen ved Odensemesterskabet i weekenden. FM Thøgersen tabte ellers i første runde fredag, men gjorde så rent bord i de sidste 4 partier og henviste de tre deltagende IMere til de sekundære placeringer. I sidste rundes længste […]
  • ØBROs 85 Års Jubilæumsturnering
    I efterårsferien fejres ØBROs 85-års jubilæum med en stormesterturnering, der spilles over 9 runder efter schweizersystemet. Turneringen er sponsoreret af it-firmet CXU, der jævnligt støtter turneringer i ØBRO. Mandag og tirsdag er der dobbeltrunder, men der kun spilles et parti om dagen de sidste fem runder. 26 spillere er klar til start. Betænkningstiden er 90 […]
  • Vigtig aktivering af dommere, arrangører og trænere!
    GENOPSLAG FRA MARTS MÅNED Fide meldte ud, at man bør registrere sig som værende aktiv dommer, arrangør og træner – senest den 31. oktober 2021! Dansk Skak Union anbefaler at man får det gjort med det samme, hvis det ikke blev gjort i sin tid. Får man det ikke gjort i tide, så vil man […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skole Skak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.