Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Skanderborg og Hillerød trækker fra i Skakligaen
    De to førende hold i Skakligaen, Skanderborg og Hillerød, vandt begge planmæssigt i dag. Skanderborg slog Aarhus/Skolerne med 5½ – 2½, mens Hillerød vandt over Brønshøj i København med hele 7- 1. Det var en pæn overraskelse, at sejren blev så stor. Hillerød er nu et matchpoint og et brætpoint efter Skanderborg på førstepladsen. De […]
  • Adventskalender 2
    Lige som sidste år vil Dansk Skak Unions gerne bringer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak. I år vil vi hver søndag i advent bringe et portræt eller to. I dag skal vi en tur til Præstø: Morten Frank Jensen har […]
  • Delt andenplads til Filip Boe
    Filip Boe Olsen delte andenpladsen i B-gruppen ved Chessengland.com Grandmasters Festival i London med 6 point af 9. Sidste runde var en ren finale om førstepladsen mellem Filip Boe og turneringens store overraskelse, FM Pijus Stremavicius (2367) fra Litauen. Udover førstepladsen ville en vinder også score en GM-norm. Partiet blev omskifteligt og kunne meget vel […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.