Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • 22nd European Youth Rapid & Blitz Championship 2023
    Ungdomslandstræner Rasmus Skytte er rejst til Terme Catez i Slovenien med fem spillere for at deltage i EM i lyn- og hurtigskak, der spilles fra torsdag og frem til lørdag. I alt deltager der 512 spillere fra 26 nationer i turneringen. De danske deltagere er:Amanda Skytte, G08Sarah Sima Derlich, G14Robert Skytte, O10Villads Majvang Sandmann, O12Sauran […]
  • DSU indstillet til Danish Rainbow Awards 2023
    Onsdag aften i Cirkusbygningen i København uddeles Danish Rainbow Awards 2023. Dansk Skak Union er nomineret til Sportsprisen. På https://outandabout.dk/ står der: Og de nominerede er … Helle Thorning-SchmidtVores tidligere statsminister gjorde sin holdning til forbuddet mod regnbuer ved fodbold VM for herrer i Qatar ganske klart, da hun overværede åbningen iført en frakke med […]
  • Stor tilslutning til københavnsmesterskaber i skak for ungdom
    Københavns Skak Union har det seneste år opnået betydelig fremgang i medlemstallet blandt børn og unge, og det afspejlede sig i det store deltagerantal til årets københavnsmesterskaber i skak for ungdom, som blev holdt lørdag den 23. september i Ballerup. Mens der i 2022 deltog 48 børn og unge, var der i alt 81 spillere […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.