Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Arild Rimestad udelukket fra FIDE i to år
    FU-medlem Arild Rimestad er af FIDEs etiske og disciplinære komite blevet udelukket fra at agere som international dommer samt at deltage i FIDE-arrangementer i to år. Baggrunden herfor er en påstand om chikane, der skulle være foregået ved to FIDE-arrangerede turneringer i henholdsvis 2022 og 2023. FIDEs gennemgang af sagen, samt beslutningen i sin helhed, […]
  • Kort nyt uge 28
    Esmat Guindy og Elena Steffensen deltog i V Open Internacional Valencia Cuna del Ajedrez fra den 6. til 14. juli. IM Joaquin Fiorito fra Argentina vandt med 7½ af 9 foran flere stormestre. Elena Steffensen scorede 4½ point og Esmat Guindy 4 point. Begge en smule under forventet. Der var 217 deltagere. Slutstillingen: https://info64.org/v-open-internacional-valencia-cuna-del-ajedrez/standings IM […]
  • FIDE rekordforsøg
    Den 20. juli forsøger FIDE at sætte verdensrekord i antallet af spillede skakpartier på et døgn. Den 20. juli 2024 er skakkens internationale festdag, der samtidig markerer FIDEs 100-års jubilæum. FIDE fejrer jubilæummet med bl.a. at uddele en række priser til bl.a. bedste spiller, bedste dommer, bedste fotograf etc. Se mere her: https://fide.com/news/3118. Et andet […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.