Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Kort Nyt uge 15 og 16
    ECU Magazine for marts måned er ude nu. Læs det her: https://madmagz.com/magazine/2123659#/———Elolisten pr. 1. april er opdateret på FIDEs hjemmeside. GM Jonas Buhl Bjerre er rykket op som nummer 90 i verden. Top 20 i Danmark over aktive spillere ser således ud: 1. GM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg (2646) (+2)2. GM Mads Andersen, Skanderborg (2598) […]
  • Et herligt skakarrangement – Halsnæs Open i Frederiksværk
    Henrik Mortensen har skrevet til skak.dk om Halsnæs Open i Frederiksværk der havde 60 spillere til start: Et af de steder i Skakdanmark hvor der ikke altid er mest tydelig aktivitet, er Frederiksværk-området. I 2020 måtte Frederiksværk Skakklub således af de velkendte triste covid 19 relaterede årsager aflyse en planlagt hurtigskak turnering i forbindelse med […]
  • Jens Kølbæks bisættelse
    Som vi tidligere har skrevet er Jens Kølbæk lørdag den 13. april afgået ved døden, 79 år gammel. Familien oplyser at bisættelse finder sted fra Hjørring Kirke, Kirkegårdskapellet, Kirkegårdsvej 7, 9800 Hjørring torsdag den 25/4 kl. 12:00. Efter højtideligheden i kirken er der en sammenkomst på Hjørring Kro.

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.