Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Skanderborg på vej imod mesterskabet
    Skanderborg stillede ellers op med fire afbud til matchen imod SK1968, men lykkedes alligevel at vinde en klar sejr på 6-2. På topbrættet vandt GM Jonas Buhl Bjerre over FM Jens Ramsdal (billedet øverst). Med sejren kan Skanderborg nøjes med en enkelt sejr i dobbeltrunden i Hillerød i weekenden den 6. april og 7. april […]
  • Kort Nyt uge 9
    Årets pokalfinale afholdes i Middelfart, nærmere betegnet i Lillebæltshallerne. Nærmere info følger på Pokalsiden, når detaljer er på plads, men starttidspunktet er det sædvanlige kl. 11:00 pinsesøndag. Hjemmesiden for pokalskak: https://pokal.skak.dk/ IM Rasmus Skytte, Robert Skytte, Sauran Bekmukanov og Lars Wilton er taget til Budapest for at deltage i “Budapest One Week February 2024”. IM […]
  • Stor ændring i Elo-ratingsystemet pr. 1. marts
    For at imødegå ratingdeflation har FIDE vedtaget en stor ændring i Elo-ratingsystemet med virkning på den liste, der offentliggøres den 1. marts 2024. Man kan ikke længere have under 1400 i rating og alle tal under 2000 opjusteres med et tillæg efter formlen: (2000 minus egen rating) x 0,4. Et par eksempler. Har man i […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.