Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Afbud til OL i Budapest
    Topbrættet på kvindernes OL-hold, WIM Ellen Fredericia Nilssen, har meldt afbud til OL, der finder sted i Ungarns hovedstad Budapest fra den 10. september til den 24. september. I den forbindelse skriver kvindelandstræner IM Jacob Sylvan til skak.dk: “Der er sket ændringer i kvindelandsholdets opstilling til OL 2024. Ellen Fredericia har desværre trukket sig af […]
  • GM Petrov vandt i Køge
    Ratingfavoritten GM Martin Petrov fra Bulgarien (billedet øverst) blev en sikker vinder af den 5. udgave af Køge Open, der sluttede søndag på Asgård Skole i Køge. Den unge bulgarer fra årgang 2000 gik ubesejret igennem turneringen, og sluttede med fem gevinster og fire remiser. Turrneringssejren blev sikret med en hurtig remis i sidste runde […]
  • Senior VM for hold slut
    Årets udgave af FIDE World Senior Team Chess Championship sluttede lørdag i den polske by Krakow. Danmark havde to hold med i turneringen, der begge deltog i gruppen 65+. SK2012 blev bedst placerede danske hold i turneringen ved at slutte på 11 pladsen ud af 33 deltagende hold. Holdet var seedet som nummer 17. Holdet […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.