Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Filip Boe Olsen delt vinder af GM-turnering i Berlin
    Selvom skakklubben Doppelbauer Kiel hører til tæt på den danske grænse, arrangerede de i den forløbne uge både en kompakt stormesterturnering og en skaklejr for børn/unge i Berlin i “Olympiaparken” lige ved siden af Olympiastadion. GM Gruppen skulle spille 9 runder på fem dage med betænkningstiden 90 minutter + 30 sekunder til hele partiet. IM […]
  • Stormesterskak i Skanderborg
    I lighed med sidste år, arrangerer Skanderborg Skakklub igen en GM-turnering og en EMT. Turneringen løber fra lørdag den 13. til og med søndag den 21. august. De første seks runder spilles på Skanderborg Kulturhus, mens de sidste tre spilles på Morten Børup Skolen. Tilskuere er under turneringen meget velkomne. Fra den arrangerende klub, Skanderborg […]
  • Sejr over Zimbabwe
    Det blev den forventede sejr over Zimbabwe, men det holdt hårdt. Det så længe ud til at blive en meget lige afgørelse. Ellen Fredericia Nilssen kom dårligt ud af sin sicilianske åbning mod den klart lavere ratede WCM Charinda. Fra træk 19 står Ellen Fredericia til tab, men kæmper alt hvad hun kunne med en […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.