Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Kort nyt uge 20
    Sofie Bech Dürrfeld debuterer som skakforfatter, og har skrevet bogen “skak, historien og teknikken” i samarbejde med hendes far, Peter Dürrfeld. I anledning af udgivelsen er alle inviteret til bogreceptionen der finder sted onsdag den 29. maj kl. 17:00 i Skakforeningen ØBRO, Rosenvængets Allé 31, 2100 København Ø. Se mere på Facebook: HER Tirsdag den […]
  • Jesper Thybo vandt i Gråsten
    Gråsten Skakklubs 100 års Jubilæumsturnering blev vundet af feltets eneste stormester, Jesper Søndergaard Thybo fra Hillerød (billedet øverst). Han gik ubesejret igennem turneringen og sluttede på den udelte førsteplads med 3½ point. Med førstepladsen fulgte der en præmie på 8000 kr. Andenpladsen og de 4000 kr. gik til FM Jens Albert Ramsdal, der også gik […]
  • Aarhus/Skolerne genvandt Pokalen i Eliterækken
    Aarhus/Skolerne havde sendt et imponerende hold til Pokalstævnet i Middelfart, men de havde jo også en førsteplads fra sidste år at forsvare i Eliterækken. GM Jakob Vang Glud, IM Rasmus Skytte, IM Jan Sørensen og IM Uffe Vinther-Schou var en klasse bedre end resten af holdene. De måtte afgive et enkelt 2- 2 resultat mod […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.