Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Nepomniachtchi vandt Kandidatturneringen
    Ian Nepomniachtchi fra Rusland blev en sikker vinder af Kandidatturneringen med 9½ af 14 foran Ding Liren fra Kina med 8 point. Slutstillingen: 1. Ian Nepomniachtchi, Rusland, 9½ point af 142. Ding Liren, Kina, 8 point3. Teimour Radjabov, Aserbajdsjan, 7½ point4. Hikaru Nakamura, USA, 7½ point5. Fabiano Caruana, USA, 6½ point6. Alireza Firouzja, Frankrig, 6 […]
  • Skaksommerlejren skudt i gang
    Omkring samtidigt som Tour de France feltet kørte gennem Kolding startede årets skaksommerlejr på Skanderup Efterskole, der ligger få kilometer uden for Kolding. Årets tema på skaklejren er netop Tour de France, hvilket bedst ses af, at årets t-shirt, som alle på lejren modtager, er gul. Så kan de glade unge spillere alle være i […]
  • Grækenland vandt NATO Chess Championship 2022
    Delegationsleder og formand for den Dansk Militære Skak Komite, Finn Stuhr, har til skak.dk skrevet list om det 32. NATO Chess Championship 2022, der sluttede fredag i Estlands næststørste by, Tartu: Det 32. NATO Chess Championship sluttede med græsk dominans. Det græske team slog alt og alle og endte med en rekordhøj holdscore på ikke […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.