Find din nærmeste skakklub, mærk stemningen i en rigtig skakturnering og find nye kammerater

RSS Dansk Skak Union / Nyheder
  • Køge Open
    Køge Open spilles fra den 9. til 14. juli på Asgård Skole, Norsvej 2, 4600 Køge. Spillestedet ligger cirka 1,2 km fra Ølby S-station. Formand for Køge Skakklub, Finn Stuhr, skriver til skak.dk: 5. Køge Open (tidligere Køge Lang) er i år for første gang siden GM-turneringerne i Køge i 2010erne, en normgivende GM-turnering. Turneringen […]
  • Mange danske deltagere i Teplice Open
    Den 17. udgave af Teplice Open spilles fra den 15. juni til den 23. juni. Turneringen blev allerede fuldt booket i midten af maj, hvilket betyder, at der er 280 spillere med i årets udgave. Hele 17 danske spillere stiller til start i den kendte tjekkiske kurby med omkring 50.000 indbyggere. De danske deltagere i […]
  • Kort nyt uge 23
    I den forgangne weekend deltog de højest ratede pigeskakspillere i en træningssamling (billedet øverst) i Skaksalonen på Frederiksberg. Arild Rimestad fra FU var arrangør og FM Mikkel Manosri Jacobsen underviste i temaet dynamiske stillinger. Søndag den 8. juni stillede 86 børn og unge op til Junior Kronborg Master, der blev spillet for niende år i […]

Medlem af det officielle internationale skakforbund FIDE

Dansk Skak Union blev stiftet i 1903. Fra en beskeden start omfattende nogle få jyske skak klubber er Unionen i dag en landsomfattende organisation med 142 klubber fordelt i alle større danske byer.

På nationalt plan har Dansk Skak Union samarbejde med følgende forbund:

Dansk Skoleskak (DSS) der er en selvstændig organisation, som arbejder med skak som pædagogisk virkemiddel ud fra en overbevisning om, at skoleskak gør en forskel for børn og unge intellektuelt og socialt.

Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) er en sammenslutning af forbund, der udøver organiseret tankesport under konkurrencemæssige vilkår. Forbundet består af Danmarks Bridgeforbund, Dansk Skak Union, Dansk Backgammon Forbund, Dansk L’Hombre Union, Dansk Othello Forbund, Dansk Go Forbund og Mahjong Danmark.

DSU deltager i det internationale samarbejde gennem følgende forbund:

Verdensskakforbundet, Fédération Internationale des Échecs (FIDE), stiftet 20. juli 1924 i Paris. FIDE afholder hvert andet år internationale holdturneringer (Olympiader), hvor de tilsluttede nationer kan sende sine stærkeste spillere. Verdensmesterskabet i skak for herrer og damer afholdes efter regler vedtaget af FIDE. FIDE fastsætter reglerne for skakspillet og administrerer det internationale ratingsystem.

Verdenskorrespondanceskakforbundet, International Correspondance Chess Federation (ICCF), er en sammenslutning af landenes skakforbund med det formål at udvikle korrespondanceskakspillet ved at arrangere holdkampe mellem forbundene og individuelle kampe, herunder kampe om verdensmesterskabet i skak pr. korrespondance.

Den Europæiske Skak Union (ECU) der er en sammenslutning af de europæiske skakforbund, og bl.a. står for afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Nordisk Skakforbund er en sammenslutning af de danske, finske, islandske, norske, svenske og færøske skakforbund til fremme af skaksamarbejdet i Norden. Forbundet arrangerer hvert tredje år en enkeltmandsturnering, Nordisk Turnering, hvor ethvert medlem af de nævnte forbund kan deltage, og hvor der bl.a. kæmpes om Nordensmesterskabet.