Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

nm2019

Møde om elitepolitikken

Efter lørdagens 8. runde i Xtracon Skakligaen blev der afholdt et sonderende møde mellem Sune Berg Hansen, Jakob Aabling-Thomsen og DSUs Eliteudvalg ved Kåre Hove Kristensen og Poul Jacobsen.

 

Mødet, som var kommet i stand efter henvendelse til HB fra en kreds af elitespillere, havde til formål at kortlægge på hvilke områder der ses mulighed for at bygge bro over afstandene mellem gruppen af "gamle landsholdsspillere" og elitepolitiken. 

 

Bl.a. blev følgende emner drøftet:


1. Hvordan landsholdsspillere skal tættere på bredden


2. Hvordan elitepolitikken skal bidrage til at skabe fremtidens landsholdsspillere ved målrettet udvikling


3. Succeskriterier for DSUs elitepolitik


4. Prioritering af økonomiske midler, så medlemmerne kan følge det bedst mulige landshold og samtidig have fokus på udvikling af kommende landsholdsspillere.

 

sune berg_hansen_2018
Stormester Sune Berg Hansen er tilmeldt DM i Svendborg i påsken. Foto: Thomas Vestergård


Mødet blev afviklet i en positiv og konstruktiv atmosfære, og konklusionen blev at der er belæg for at tale videre om emnerne, og en gensidig tillid til at der kan findes løsninger på uenighederne, så vi atter kan opleve de stærkeste danske stormestre på landsholdet.


Næste møde forventes afholdt i uge 14.


Med venlig hilsen

 

Poul Jacobsen

Magnus Carlsen kommer til Danmark

Skak.dk har netop modtaget følgende pressemeddelelse:

 

Magnus Carlsen, verdensmesteren i skak, kommer til Danmark


Energi Danmark Champions Battle 2019 med Magnus Carlsen


Skakverdensmesteren, norske Magnus Carlsen, spiller for første gang i Danmark, siden han vandt VM i 2013. Det sker, når Energi Danmark Champions Battle afvikles den 22. maj 2019 i Cirkusbygningen i København.


Til denne storslåede aften får Magnus Carlsen selskab af den nykårede Danmarksmester 2019 og den anerkendte hjerneforsker Peter Lund Madsen.


Peter Lund Madsen vil interviewe Magnus Carlsen om, hvordan han er som person – hjernen bag det globale fænomen. Igennem Peter Lund Madsens interview vil publikum få en unik indsigt i Magnus Carlsens fascinerende livshistorie og hjernen bag den succesfulde og meget populære nordmand.


Gennem sin karriere har Magnus Carlsen sat talrige rekorder. Han har kunnet hæve VM-pokalen ti gange – fire gange i klassisk skak, fire gange i lynskak og to gange i hurtigskak. Det har ingen anden præsteret. Han slog igennem i en meget ung alder og var blot 13 år, da han sensationelt spillede remis mod den russiske legende Garry Kasparov.


Magnus Carlsen er også iværksætter med firmaet PLAY MAGNUS og igangsætter mange projekter til gavn for skaksporten. Han er blevet nævnt på både Cosmopolitan Magazines og Time Magazines lister over de 100 mest sexede mænd og 100 mest vigtigste personer i verden. Han har medvirket i flere kampagner, og i 2016 blev der lavet en dokumentar om Magnus Carlsen, som blev solgt til 56 forskellige lande.

 

carlsen 10parti

Magnus Carlsen, da han blev verdensmester i 2013. Foto: Andreas Kastberg


Stor interesse
Magnus Carlsen er et globalt fænomen, som tiltrækker stor opmærksomhed i medierne og fra sponsorer. Hans deltagelse ved verdensmesterskabet i november 2018 satte seerrekord i Norge, hvor mere end tre millioner så ham genvinde sit mesterskab.


Fra et sponsorperspektiv er Magnus Carlsen meget populær. Han er et unikum og har en stor personlighed.


Energi Danmark har sikret sig titelsponsoratet for Champions Battle 2019. Milestone, den verdensførende software virksomhed, har indgået deres første sponsorat nogensinde, som hovedsponsorat. Dette hovedsponsorat deler de med Folkehuset Absalon. Volvo er officiel bilsponsor af eventen.


Aftenen starter med simultanskak, hvor Magnus Carlsen eksklusivt spiller mod 25 udvalgte personer, alle på samme tid – et træk ad gangen hos hver spiller og så videre til næste spiller i fast rækkefølge.


Folkehuset Absalon er vært for kvalifikationsturneringen som foregår 12. maj 2019. Op til 200 personer kan deltage i turneringen, hvor der dystes om de to ledige pladser til simultanskak den 22. maj 2019 i Cirkusbygningen.


For at konkurrere om de to åbne pladser skal man registrere sig på Absalons hjemmeside https://absaloncph.dk under ”kalender” i hovedmenuen eller på deres Facebookside – her findes også regler og program. Deltagerne udtages efter først til mølle-princippet.


f. reklame oplever generelt en rigtig stor interesse for eventen. Mads H. Frederiksen CEO udtaler:
”Vi har i fire år ønsket at stable denne event på benene, og at det nu er lykkedes os, er fantastisk. Allerede inden offentliggørelsen har vi oplevet stor sponsorinteresse. Magnus Carlsen er sådan en fascinerende personlighed og med det øgede fokus på, hvordan skak påvirker børn og mennesker generelt, er det en meget unik event for firmaer at blive associeret med. Mulighederne for sponsoraktivering er mange, og det er noget helt andet end mange tidligere har prøvet.”


Energi Danmark Champions Battle 2019

Magnus Carlsen vs. Danmarksmesteren 2019


Til Energi Danmark Champions Battle 2019 møder Magnus Carlsen den nykårede danske mester. Danmarksmesterskaberne afvikles i påsken i år i Svendborg.
Program:
(Tiderne kan variere)
17:30 Dørene åbner
19:00 Wallmann show
19:10 Simultanskak (Magnus Carlsen vs. 25 udvalgte personer)
20:30 Pause
21:00 Live interview (Peter Lund Madsen og Magnus Carlsen)
21:45 Energi Danmark Champions Battle 2019 (Magnus Carlsen vs. Danmarksmester 2019)
22:45 Slut


Billetsalg
Billetter til denne storslåede aften bliver sat til salg på Ticketmaster onsdag den 20/3 2019 kl. 11:00.


Prisen er fra DKK 495 + gebyr.

 

 

 

Kort nyt uge 11

Nordsjællands Skakklub afholdte i den forgangne weekend en træningssamling med den polske stormester Bartosz Socko. Paul Brøndahl fortæller til skak.dk om arrangementet, som havde været en rigtig god oplevelse:  

 

Det har været vanvittig lærerigt og hårdt. Det er ikke for sjov, at han er landstræner for Polen i skak! Temaet var Typiske Angreb, men som altid var hans fokus aktive officerer og iskold beregning. Begge dage var opvarmningen nogle øvelser, vi skulle løse blindt, og vi taler ikke om elementære 2-træks opgaver. Herefter kom der en masse slutspilsstudier, hvor vi typisk fik 5 minutter til at løse opgaverne. Det var lærerigt, men også når han gav lange varianter, og vi ikke måtte flytte brikkerne, skulle man holde tungen lige i munden. Et eksempel på en øvelse, der skulle løses blindt:

 

Hvid: Ke4 a4 og g4
Sort: Kf6 Lg7

 

Der var også en del partigennemgange, hvor fokus var på hans helt store skakhelt, Kasparov. Der var bl.a. et af hans flotteste angrebspartier mod Karpov fra VM-matchen i Lyon, hvor hvid via a3 får tårnet i spil mod Zaitsev-varianten i Spansk. Da fokus var på angreb, blev Morphys berømte parti mod Consultants gennemgået, hvor vi også adskillige gange skulle finde de stærkeste træk og regne, regne, regne.

 

Søndag var det helt store tema bure. Altså stillinger, hvor en konge er indespærret, og hvor stillingen trods materiel overvægt alligevel er ubehjælpelig tabt. 

 

Nogle af Sockos træningstip er følgende, som man garanteret vil kunne få stor gavn af:

1. Brug tid på masser af taktiske øvelser, meget gerne slutspilstudier. Prøv at regne dig frem til hele løsningen og ikke bare jappe igennem.
2. Studér grundigt partierne fra Kasparovs værk On My Great Predecessors. Brug bræt og brikker, og spil også bivarianterne igennem.
3. Hav fokus på aktivitet, og få alle officerer i spil.

 

Weekenden var i mine øjne fremragende med en masse sympatiske og entusiastiske spillere og en aldeles fantastisk og rar træner. Lørdag aften fik vi endda fornøjelsen af hans selskab til en gang spisning. Det er den bedste skaktræning, jeg nogensinde har været med til.

 

GM Bartosz Socko underviste en hel weekend i Nordsjællands Skakklub. Foto: Privatfoto

 

Der er kommet forkert samlede eksemplarer af det første nummer af Skakbladet 2019 på gaden. Omfangen af fejl er uklart, og formand Poul Jacobsen fortæller til skak.dk, at fejlsamlede eksemplarer selvfølgelig bliver byttet. Så sidder man med et mangelfuldt blad, så skriv det i en mail til  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  - så samler vi op. 

 

----

 

IM Mads Hansen fra Skanderborg skrev i Kort nyt uge 10 om 4e Open International de Noisiel i Frankrig. Det vedhæftede parti med dronningoffer, havde skak.dk desværre overset, så det kommer her:  

 

 

----

 

Claus Andersen der er formand for 6. HK skriver til skak.dk om et særdeles velbesøgt Randersmesterskab i Skoleskak:  

 

Med 81 tilmeldte til årets Randersmesterskab i skoleskak lørdag satte turneringen ny rekord. Randers Skakklub (daværende Rokaden) startede turneringerne for tre år siden med 60 deltagere, sidste år deltog 70, og i år passerede man så 80 deltagere.

 

I forhold til de tidligere år, var det i år lykkedes at få en overvægt af lokale spillere med. Således var 46 spillere fra skolerne i Randers, og de fleste af dem spillede i gruppen for begyndere, der blev på mere end 40 spillere. I denne gruppe var alle sikret en præmie, og alle fik et tilbud med hjem om at spille i den lokale skoleskakklub. 

 

Turneringen er en del af Grand Prix serien under Aarhus Skoleskak. John Christoffer Højstrup Christensen, Midtjysk Skoleskak vandt A-gruppen, Andrea Kongskov, Hornslet snuppede 1. pladsen i B-gruppen. C-gruppen vandtes af Nancee Cheryl, Viby Skakklub og D-gruppen af Egil Johansen, Skanderborg. Liv Frølund tog sig af E-gruppen, mens F-gruppen vandtes af Simon Bugge Kristiansen, Midtjysk Skoleskak. Endelig blev N-gruppen (begyndergruppen) vundet af Alexander Vestergaard fra Elsted. 

 

----

 

Københavns Skak Union gør et stort arbejde med at scanne gamle klubblade med mere ind. Se her for en guldgrube af historisk viden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Hurtig DM Senior

 

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media