Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Landsholdsbruttotruppen 2018

 

 

Som bekendt er Landstræneren erstattet af et eliteudvalg, som skal forsøge at varetage de opgaver der tidligere lå hos landstræneren.

 

Udvalget udgøres af 3 stærke og erfarne skakspillere, nemlig FM Mads Boe, FM Kåre Kristensen og FM Tom Petri Petersen samt Unionsformand Poul Jacobsen. Med andre ord er der både en klar faglig kompetence og en stærk forbindelse til ledelsen i repræsenteret i udvalget.

 

Det var starten udvalgets plan at sammensætte en bruttotrup med henblik på udtagelse af OL landsholdet 2018. Det er tanken at de som deltager i bruttotruppen for særlige støttemuligheder i form af gode trænings- og turneringstilbud, til gengæld for at leve op til nogle aktivitetskrav, herunder at deltage i OL turneringen hvis de udtages endeligt til holdet, hvilket forventes at ske 1. maj.

 

Eliteudvalget har for at finde bruttotruppen til OL landsholdet 2018 undervejs været i dialog med en del spillere - herunder GM Mads Andersen, GM Sune Berg Hansen, GM Allan Stig Rasmussen, GM Lars Schandorff, som af flere forskellige bevæggrunde ikke har valgt at deltage i årets bruttotrup.

 

Truppen kommer foreløbig til at bestå af følgende seks personer, der kan komme yderligere til, enten unge talenter eller spillere der i første omgang har sagt fra:

 

GM Jakob Vang Glud

IM Jesper Søndergaard Thybo

IM Bjørn Møller Ochsner

IM Martin Percivaldi

IM Mads Hansen

FM Jonas Bjerre.

 

Næste step bliver at få arrangeret en træningsweekend, hvor også medlemmer af eliteudvalget vil være tilstede. Tanken er at indlede den første træningssamling med et spillermøde, så vi i fællesskab kan skabe de bedst mulige forhold omkring vores landshold fremover.

 

På eliteudvalgets vegne

Poul Jacobsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 2

Peter Birk Petersen og Christian Altenburg Eriksen, begge fra Caissa Gladsaxe, deltager i Prag Open, som er årets første turnering i turneringsserien Czech Tour. Efter fire runder har de to danskere scoret henholdsvis 1½ point og 2 point. Link til resultater fra turneringen: HER 

 

Jonas Bjerre og far Tavs deltager i "XLIII Abierto Internacional Ciudad de Sevilla Memorial Antonio Romero Briones". For anden gang mødtes far og søn i Spanien, og igen vandt Jonas. Det betyder at Jonas har 3/3 og skal møde GM Mikhail Ulybin (2519) i 4. runde. Partierne fra turneringen kan følges på Chess24 HER. Link til resultater fra turneringen HER

 

Tata Steel Chess i Wijk an Zee i Holland er en af årets største skakbegivenheder. Udover en meget stærk øverste gruppe med blandt andet verdensmester Magnus Carlsen, deltager der omkring 1650 spillere (!) i et utal af forskellige undergrupper, hvor man kan spille på forskellige tidspunkter i løbet af ugen. Der er fem danske deltagere til start. Disse spillere er Tim Jaksland, Lars Vistisen, Mogens Jakobsen, Klaus Mosegaard og John Christopher Christensen. Link til hjemmesiden for Tata Steel: https://www.tatasteelchess.com/#

 

 

En tætpakket spillesal i Tata Steel Chess. Foto: www.tatasteelchess.com 

 

Radioprogrammet Nimzowitsch på Radio24syv holder pause i januar måned, men sidste program i det forgangne år handlede om skakåret 2018, som vært GM Lars Schandorff og gæst Jan Løfberg mener bliver et stort skakår! Link til Nimzowitsch: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landskamp mod Norge

 

 

Kvindelandstræner Peter Thorsbro har bedt skak.dk om at bringe nyt om en landskamp der spilles den kommende lørdag på skakserveren chess.com:

 

Lørdag d. 20. januar kl. 15:00 skal de bedste danske skakkvinder dyste mod de bedste Norske ditto.

 

Officielt er det en venskabskamp, men i virkeligheden er ære, 1 års håneret og en middag på højkant, så der vil ikke blive givet ved dørene. På papiret er Danmark svage favoritter, men man kan aldrig vide med de tricky piger fra Norge, som vil gøre alt, inden for reglementets rammer, for at kunne løbe med vores ære og grønne skove.

 

 

 

Matchen kommer til at foregå online på chess.com, men hele det danske hold vil sidde samlet på Deloitte i Weidekampsgade. Det vil foregå som 3 runder hurtigskak med 20 minutter til hele partiet + 10 sekunder pr. træk. Vi har været så heldige at IM Martin Haubro stiller op som kommentator, og hvis teknikken ellers tillader det, vil det blive live-streamet. Link til dette følger ifald det bliver en mulighed.

 

Holdene ser således ud:

 

DANMARK: 
Oksana Vovk Kryger (2180)
Esmat Susanne Guindy (2152)
Maria Vasova (2148)
Sandra De Blécourt Dalsberg (2047)
Elena Steffensen (2027)
Marie Frank-Nielsen (2021)
Miriam Mikkelsen (2013)
Ellen Sofia Kakulidis (2009)
Ellen Fredericia Nilssen (1984)
Thomine Stolberg-Rorh (1924)

 

NORGE:
WGM Niina Koskela (2202)
WIM Sheila Sahl (2178)
Ellisiv Reppen (2010)
WFM Sylvia Johnsen (1978)
Alena Ayzenberg (1926)
Erle Marki Hansen (1860)

Elin Teresa Stensrud Lund (1849)

Yvonne Tangelder (1832)

Amalie Merkesvik (1770)

Ramona Mork (1717) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media