Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nyt FU-medlem

Hovedbestyrelsen har konstitueret Allan Erik Schmidt Andersen fra Skanderborg Skakklub som FU-medlem på posten som sekretær. En post, der blev ledig, da Aage Dalstrup Olsen trak sig tidligere på året på grund af arbejdspres i det civile arbejde.


Allan Erik Schmidt Andersen er tidligere formand for Skanderborg Skakklub, hvor han også i en årrække har været holdleder for klubbens førstehold, der har flere danske mesterskaber i bagagen.

 

allan es_ander2019
Allan Erik Schmidt Andersen er her fotograferet ved en holdskakkamp mellem Skanderborg og Silkeborg i 2019. Foto: Thomas Vestergård


Se hele forretningsudvalget her.

 

Danmark videre ved Online-OL

Danmark gik søndag aften videre fra den indledende gruppe ved Online-OL. Holdet var ellers i store vanskeligheder efter to nederlag om lørdagen, men med tre sejre om søndagen og en hjælpende hånd fra Uruguay, der i sidste runde holdte 3-3 mod Venezuela, lykkedes det lige akkurat at kvalificere sig til 2. division.

 

Holdet scorede samlet 37½ point, hvilket var den næsthøjeste score i gruppen. GM Mads Andersen blev topscorer for det danske hold med den meget høje score 8½ af 9. 16-årige GM Jonas Buhl Bjerre spillede kun lørdag og søndag og vandt alle partierne.  


Danmark skal igen i kamp i den kommende weekend fra fredag den 14. august til søndag den 16. august - igen med 3 runder dagligt.

 

 

GM Mads Andersen - suveræn score på topbrættet i indledende runde

  

 

 

Link til FIDEs hjemmeside med resultater fra gruppen: https://olymp-results.fide.com/group/16

 

På chess-results kan man udover stilling og resultater også gennemspille alle partierne fra den indledende gruppe: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoraftalen præsenteret

Sponsoraftalen mellem Jøker Holding ApS og Dansk Skak Union blev i dag præsenteret for offentligheden på et pressemøde på Hotel Fredericia. Aftalen løber over 5 år med 150.000 kr. ekstra til landsholdet i den åbne række hvert år.

 

De ekstra penge skal ikke bruges til den ordinære drift at landsholdet, det er der allerede budgetteret til de kommende år, men derimod skal de bruges på områder, hvor der ikke har været råd indtil nu. Det kan være enkeltværelse under turneringerne, betaling af tabt arbejdsfortjeneste, og mest af alt træning i verdensklasse.

 

Landstræner Sune Berg Hansen fortalte, at timingen næste ikke kunne være mere perfekt. Danmark råder over tre unge stormestre på vej frem, Jonas Bjerre, Jesper S. Thybo og Mads Andersen, der suppleret med de lidt ældre etablerede stormestre forhåbentlig kan vise fremgang over de næste par år.

 

pressemoede
Landstræner Sune Berg Hansen, direktør Thomas Jøker og DSUs formand Poul Jacobsen.
Foto: Thomas Vestergård


Et succeskriterie kunne være, at Danmark kom op i top ti til et OL eller EM og måske endda snuse til medaljer, uddybede direktør Thomas Jøker.


Både Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo planlægger nu et år eller mere, der kun står i skakkens tegn. Der er allerede planlagt flere turneringer rundt om i Europa og også DM i Svendborg vil blive prioriteret.


DSU formand Poul Jacobsen fortalte, at man var begyndt at diskutere muligheden for et sponsorat af landsholdet omkring den 1. juni, og nu her kun lidt over 2 måneder senere, var det en underskrevet aftale. Kemien i forhandlingerne har været god, supplerede Thomas Jøker.


Efter pressemødet var der er en pause med lidt sen morgenmad, inden de fire landsholdsspillere Allan Stig Rasmussen, Jesper S. Thybo, Jonas Bjerre og Mads Andersen spillede en lille knock-out turnering med betænkningstiden 10 minutter + 5 sekunder pr. træk til hele partiet.


De to indledende matcher blev begge klubopgør, Mads Andersen og Jonas Bjerre fra Skanderborg mod hinanden, mens de to Jetsmark-kammerater Allan Stig Rasmussen og Jesper S. Thybo mødtes i den anden match.

 

jonas bjerre_aug2020
GM Jonas Buhl Bjerre slog sin klubkammerat Mads Andersen med 1½ - ½. Foto: Thomas Vestergård


Jonas Bjerre vandt Skanderborg-opgøret mod Mads Andersen med 1½ - ½, mens Allan Stig trak det længste strå mod Jesper Thybo med de samme cifre.


I finalen vandt Allan Stig det første parti, men Jonas Bjerre slog tilbage i det andet, så turneringen skulle afgøres ved et sudden death parti, hvor Allan Stig Rasmussen trak de hvide brikker og skulle vinde partiet, men Jonas Bjerre med sort kunne nøjes med remis. Det blev et spændende parti, der længe så ud til at være i balance inden Allan Stig i et tårnslutspil fik fremtvundet to forbundne fribønder, og derved vandt turneringen.

 

allan stig_aug2020
GM Allan Stig Rasmussen vandt finalen mod Jonas Bjerre. Foto: Thomas Vestergård


Alle partiet blev kommenteret live af landstræner Sune Berg Hansen – der også havde Thomas Jøker i studiet til finalen.


Kommenteringen og pressemødet kan ses på DSUs Twitch-kanal: www.twitch.tv/danskskakunion

 

landsholdet
Landsholdet med sponsor. Bagerst fra venstre: Thomas Jøker, Sune Berg Hansen, Allan Stig Rasmussen og Mads Andersen. Forrest Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo. Foto: Thomas Vestergård

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media