Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Match mellem juniorer og seniorer

Efter et enkelt års pause arrangeres der igen i år en match mellem de bedste seniorspillere +65 og talentfulde juniorspillere fra årgang 2002 eller yngre. I enkelte kampe vil der være over 60 års aldersforskel mellem kombattanterne. Alle seniorer møder alle juniorer over 8 runder.

 

Spilletidspunktet er lørdag fra kl. 10:00 i  Chess House, Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N. og tilskuere er selvfølgelig meget velkomne.

 

I 2016 endte matchen med uafgjort 32-32, hvor ellers juniorerne førte matchen med tre point inden den sidste runde. Læs mere om matchen i 2016: HER. Matcherne i 2013, 2014 og 2015 endte alle med en komfortabel sejr til rutinen, og kigger man på holdene i årets udgave er seniorerne meget klare favoritter:

 

Seniorholdet (2216)

Ove Kroll (2315)
FM Jacob Øst Hansen (2309)
Jørgen Jørgensen (2206)
Jens Kølbæk (2202)
Jens Hartung-Nielsen (2191)
Thorbjørn Rosenlund (2183)
Peter Dam Mikkelsen (2170)
Jan Rode Pedersen (2159)

 

Juniorholdet (2051)

IM Jonas Bjerre (2452)
FM Filip Boe Olsen (2355)
Adesh Easwaralingam (2085)
Thomas Søndergaard Thybo (2075)
Sander Stage Steffensen (1968)
Casper Yukun Liu (1940)
Simon Ehrenreich (1780)
Paulius Meskenas (1754)
Albert Mechlenburg Møller (1752)
John Christopher Christensen (1728)

 

Med udgangspunkt i ratingtallene, hvor der er en gennesmsnitlig ratingforskel på over 150 ratingpoint, mener Dr. Elo at seniorerne vil score 48 point mod juniorernes 18 point. Juniorerne må håbe at betænkningstiden 15 minutter + 10 sekunder passer bedre for dem. Endvidere er hele holdet samlet fredag til træning med IM Klaus Berg, som forhåbentligt kan give holdet nogle gode tips inden lørdagens match. 

 

Seniorholdet anno 2016. Flere er gengangere i årets udgave. Bagved: Nina Høiberg, Vagn Jensen, Bent Sørensen, Jan Rode Pedersen og Poul Erik Nielsen. Foran: Pouelsten Holm Grabow, Jørn Sloth, Jørgen Jørgensen og Jens Kølbæk. Foto: Thomas Vestergård. 

 

Program – Vejledende tider, da der jo spilles med tillægstid:
10:00: Velkomst
10:05: 1. runde
11:00: 2. runde
11:55: 3. runde
12:50: 4. runde
13:45: Pause
14:30: 5. runde
15:25: 6. runde
16:10: 7. runde
17:15: 8. runde
18:00: Afslutning med fælles spisning

 

Matchen bliver vist live fra linket: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persondatapolitik

Persondataforordningen får indvirkning den 25. maj 2018. Derfor skriver vi her Dansk Skak Unions Persondatapolitik.


Persondatapolitik for Dansk Skak Union

Dansk Skak Union er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som medlem eller gæst gør brug af Dansk Skak Union, og de services der tilbydes, og tilstræber, at du føler dig tryg ved Dansk Skak Unions behandling af dine personoplysninger. Dansk Skak Union behandler personoplysninger om dig i henhold til denne persondatapolitik og gældende lovgivning. Afgivne oplysninger til Dansk Skak Union opbevares af Xtracon A/S der er databehandler.

 

1. Hvornår indsamler og anvender Dansk Skak Union dine personoplysninger

Dansk Skak Union indsamler oplysninger om dig i følgende tilfælde:
1. Når du indmelder dig som medlem af Dansk Skak Union, eller udøver medlemsaktiviteter.
2. Når du tilmelder dig som medlem af Dansk Skak Union eller ønsker at gøre brug af Dansk Skak Union indsamles en række oplysninger om dig for at kunne administrere dit medlemskab og/eller din brug af Dansk Skak Union, samt for at kunne tilbyde og levere relevante services til dig. 

 

Ligeledes bruges dine oplysninger for at kunne besvare konkrete henvendelser fra dig, for at kunne gøre dig opmærksom på særlige medlemstilbud samt for at kunne modtage til og frameldinger til aktiviteter og arrangementer gennem Turneringssystem-applikationen ejet af Dansk Skak Union. I denne forbindelse indsamler Turneringssystemet alene nødvendige oplysninger om dig, som for eksempel navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer og emailadresse.

 

Dine personlige oplysninger behandles og gemmes kun, såfremt du frivilligt har oplyst dem, for eksempel ved udfyldelse af tilmeldingsblanket, deltagelse i et arrangement eller oprettelse af en aftale relateret til Dansk Skak Union.

 

2. Hvornår videregiver Dansk Skak Union dine personoplysninger

Dansk Skak Union kan i visse tilfælde videregive de personoplysninger, som der behandles om dig.

Dine personoplysninger kan f.eks. blive videregivet til:

• a. leverandører Dansk Skak Union samarbejder med for at yde services til dig i forbindelse med administration af dit medlemskab og/eller din brug af Dansk Skak Union for eksempel leverandører af services, tjenester og support (inklusiv når dette relaterer sig til medlemstilbud), herunder Dansk Skak Union;

• b. øvrige tredjeparter i forbindelse med administration af dit medlemskab og/eller brug af Dansk Skak Union, herunder FIDE, ECU, Chess Results.com.

• c. hvis det er påkrævet ifølge loven, en domstolsafgørelse eller gældende lovgivning.

 

Videregivelsen vil kun ske i det omfang og til dem, det er nødvendigt for at kunne udføre den tjeneste, som du anmoder om, for eksempel i forbindelse med tilmelding til aktiviteter og arrangementer eller i forbindelse med oprettelse af et medlemskab hos Dansk Skak Union.

 

3. Hvordan beskytter Dansk Skak Union dine personoplysninger

Dansk Skak Union har tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at dine oplysninger ikke hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Dansk Skak Unions sikkerhedsprocedurer og -processer bliver løbende revideret for at sikre rimelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. I praksis er det ikke muligt at etablere 100 % sikkerhed, og Dansk Skak Union kan derfor ikke garantere, at oplysningerne er fuldstændig beskyttet mod nogen, som forsætligt forsøger at omgå Dansk Skak Unions sikkerhedsforanstaltninger for at få adgang til oplysningerne. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.


4. Hvilke rettigheder har du
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som Dansk Skak Union behandler om dig, kan du rette henvendelse til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefonnummer 4083 3616. Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger Dansk Skak Union behandler om dig. Hvis det viser sig, at disse oplysninger er urigtige eller vildledende, har du ret til at anmode Dansk Skak Union om at rette, blokere eller slette disse oplysninger. Derudover kan du til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for yderligere behandling. I denne forbindelse gøres opmærksom på, at dit medlemskab hos Dansk Skak Union er betinget af, at du afgiver og opdaterer de i Dansk Skak Unions indmeldelsesblanket påkrævede oplysninger, der er nødvendige for at registrere dig som medlem samt administrere dit medlemskab. Du kan anmode om at oplysninger om dig, som er personoplysninger, slettes. I så fald, kan Turneringssystemet ikke tilbyde dig de services, der fremgår af aftalen.

 

5. Hvor længe opbevarer Dansk Skak Union dine personoplysninger – løbende sletningsforpligtelse
Hos Dansk Skak Union gemmes dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne levere de services, tjenester og ydelser, som du har bedt om, så længe det er nødvendigt for et berettiget formål (såsom administration af dit medlemskab af Dansk Skak Union, eller i så lang tid som det er påkrævet i henhold til lovgivningen. Såfremt vi, som dataansvarlig organisation og databehandler Xtracon A/S, af hensyn til lovgivningen i øvrigt er forpligtet til at opbevare oplysningerne om dig, beholder vi disse oplysninger, så længe vi er forpligtet hertil.

 

6. Hvad sker der, når Dansk Skak Union ændrer denne persondatapolitik
Dansk Skak Union opdaterer kontinuerligt denne persondatapolitik for at sikre, at præsentere dig med så præcis information som muligt, samt for at sikre at overholde gældende lovgivning. Dette medfører, at Dansk Skak Union løbende vil opdatere og ændre denne persondatapolitik. I tilfælde af væsentlige ændringer giver Dansk Skak Union dig besked via opslag på www.skak.dk. Den til enhver tid gældende version af denne persondatapolitik kan rekvireres ved at kontakte Dansk Skak Union på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .


7. Henvendelser og spørgsmål
Du skal være meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores persondatapolitik eller de personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig:


Dansk Skak Union v/Poul Jacobsen
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: 4083 3616

 

data skak

 

Kort nyt uge 20

I ACO World Amateur Chess Championship 2018, der blev spillet fra 13. maj til 20. maj, scorede Jan Kaya-Mortensen 5½ af 9 i Gruppe B og blev nummer 7, Benjamin Lau Jensen scorede 4 point i Gruppe C og Jan Engelund Knudsen 5½ point i Gruppe D, hvilket indbragte en 13 plads blandt de 81 deltagere i gruppen. Hjemmeside: https://amateurchess.com/ 

 

Ju Wenjun vandt kvindernes VM match (Se tidligere artikel) med en 5½ - 4½ sejr over den forsvarende mester Tan Zhongyi. Begge spillere er fra Kina.

 

Tim Jaksland sluttede turneringen "LIII Capablanca in Memoriam - Open 2018 La Habana CUB" med 4½ af 10, hvilket var godt et point under forventet score. Se resultatet: HER. Den amerikanske mester Sam Shankland gik ubesejret gennem den lukkede stormesterturnering, som han vandt med 7½ af 10. Med de seneste resultater rykker han ind i top 30 med 2717. Se den opdaterede rangliste på https://2700chess.com/

 

 

GM Zahar Efimenko fra Ukraine vandt den tyske FrankenPowerOpen med 7½ af 9. Begge de danske deltagere, FM Filip Boe Olsen og FM Mads Boe, scorede 5½ point. Filip Boe mødte dog en del stærkere modstand end sin far, så junior vandt rating, mens senior måtte afgive lidt. Turneringens hjemmeside: https://turnier.sf-fichtelgebirge.de/

 

filip boe_2018

FM Filip Boe Olsen, godt spil i Tyskland - her fotograferet ved CCC 2018. Foto: Thomas Vestergård

 

 

 

Kommende begivenheder

 horsens lang

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media