Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Fortjent sejr til Sverige i kvindelandskamp

kvindelandskamp

 

Efter et par udfordringer med teknikken lykkedes det at få landskampen i gang godt 15 minutter forsinket. Alle var klar til at spille op til deres bedste i matchen som foregik over 6 runder på Chess24. Følgende er kvindelandstrænerens oplevelse af kampen:

 

Runde 1: 1-4
Uha, lidt slinger i valsen. Ellen vandt et kompliceret parti i flot angrebsstil. Alle andre måtte ned efter hård kamp. Der blev kun afviklet 5 partier i denne runde, da der var tekniske problemer i det sidste parti. Det var måske ikke så uheldigt endda for os.

 

Runde 2: 1,5-3,5 (2,5-7,5)
Av, av og atter av. Skyerne blev lidt mørkere, og mistanken om doping på det svenske hold begyndte så småt at melde sig. Heldigvis gav en stærkt spillende Thomine sin modstander så mange problemer at hendes tid løb ud, mens Esmat fandt en fin evigskak i en måske lidt vanskelig stilling. Igen var der kun 5 partier.

 

Runde 3: 3-3 (5,5-10,5)
Vigtigt! Måske ikke en sejr, men vi havde da i det mindste stoppet blødningen. Margarita spillede et flot positionelt parti og vandt til sidst med en ekstra dronning. Ellen tabte også sin dronning, men vandt alligevel, da hendes modstander gav sin tilbage lidt senere. I denne runde var det i øvrigt tydeligt at det var Danmark som havde hjemmebanefordel på streamen. De byttede elegant cifrene så det pludselig var Danmark som førte med 5. Det blev dog opdaget, og vi måtte altså tilbage på hesten med mere lovlige midler.

 

Runde 4: 4,5-1,5 (10-12)
Sådan! Miriam, Marie, Thomine og Ellen vandt alle i flot stil, mens Esmat fik remis! Optimismen var nu ved at indfinde sig i takt med, at der var groggy svenskere i luften. Der blev også gået til den på sidelinjen, og den svenske kaptajn blev belært om, at man skal huske at dosere energien ud over hele matchen. Det skulle vise sig at være lige lovligt kækt.

 

Runde 5: 3-3 (13-15)
Ok, stilhed før stormen. 3-3 var ikke hvad vi havde håbet på, men at hente 2 point i sidste runde havde herrerne jo vist var muligt. Esmat og Margarita vandt fint, mens Oksana og Thomine delte med deres modstandere. Nu stod vi altså over for en vanskelig, men overkommelig, opgave. Fuld gas i sidste runde og mindst 4-2 til os.

 

Runde 6: 1-5 (14-20)
Sikke en lussing. Efter 2 hurtige og ærgerlige nederlag skulle de sidste 4 vindes. Miraklernes tid er ikke forbi, men at håbe på 4 ud af 4 var næsten for meget. Specielt når internettet så gik ned for Marie, som dog nok skulle til at svinge den store tryllestok alligevel. Eneste lyspunkt var Margarita som vandt på tid med et tårn i underskud.

 

Status her bagefter er altså at vi tabte solidt 14-20, men vi fik værdifuld erfaring. For hver gang bliver vi bedre til at spille sammen som hold, og vi får indsigt i hvordan vi kan holde kadencen gennem en hel turnering. Det er noget vi kan bruge til OL og andre hårde turneringer. Derudover kommer vi tættere på vores skandinaviske venner, som vi er så heldige at have som naboer. Det er dem vi hepper på, med mindre det altså lige er os de spiller mod.
Tilbage er der blot at rette en kæmpe tak til Peter Heine Nielsen, Peter Grove og Nicolai Brondt samt ikke mindst alle de seere som valgte at bruge en onsdag aften på at følge os. Vi fulgte selv med i streamen, dem der altså ikke spillede. Det fungerede upåklageligt, og var super spændende og lærerigt.

 

 

Streamen og matchens partier kan findes HER

 

Den svenske stream kan ses HER


Ellen Fredericia Nilssens stream kan ses HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media