Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

3. runde i Xtracon Skakligaen

Der var fuldt program i divisionsturneringen søndag den 1. december. En spilledag, der bød på dramatik både på og udenfor banen.

 

På divisionsskaksiden kan man finde oplysninger af mange slags. En af dem er holdenes gennemsnitsalder. Her er Skanderborg det klart yngste hold med en gennemsnitsalder på 25 år. BMS er 30 år i gennemsnit og Jetsmark er 32 år. Nordre er Xtracon Skakligaens nestor med 53 år i gennemsnitsalder.


To af de yngste hold, Jetsmark og Skanderborg, mødtes i søndagens kamp på Jetsmarks hjemmebane i Pandrup. Live-dækningen gik fint for så pludselig at gå i stå. Forklaringen var at strømmen i spillelokalet simpelthen forsvandt. Urene blev stoppet og kampen flyttet ind i et tilstødende lokale med fungerende elektricitet. En livedækning er ikke sådan at flytte under de omstændigheder, så vi kan ikke bringe partier fra dem kamp.

 

Jetsmark vandt overraskende kampen med 4½ - 3½. På bræt et spillede de to landsholdskollegaer Jesper Thybo og Mads Andersen remis, mens Allan Stig Rasmussen slog Jonas Bjerre på bræt to.

 

allan stig_rasmussen
GM Allan Stig Rasmussen har 2 af 3 indtil nu i Xtracon Skakligaen. Foto: Thomas Vestergård


Team Xtracon Køge havde som sædvanlig ikke problemer med den rent skaklige kunnen. Holdet vandt igen med overbevisende cifre, denne gang 5½ – 2½, over oprykkerne fra ØBRO. Det var næsten præcis som forudset af professor Arpad Elo, der jo står bag ratingsystemets beregning af forventet score med mere.


Imidlertid var der sket en administrativ fodfejl ved udfyldelsen af holdkortet. Der var byttet om på Erik Zude og Mikkel Antonsen. Divisionsturneringsleder Hans Milter har noteret fejlen, og kommer mandag med en afgørelse om hvilke konsekvenser fejlen vil få for det endelige resultat af matchen. Stillingen længere nede i artiklen skal derfor tages med et gran salt.


I lokalopgøret i Nordsjælland mellem Nordkalotten og Hillerød blev det meget tæt. På bræt et løb GM Jonny Hector og GM Sune Berg Hansen ind i hinanden for gud ved hvilken gang.

 

Partierne imellem de to stormestre med stærk tilknytning til Helsingør – Sune Berg er opvokset i byen og Hector har de sidste mange år boet der – er altid meget underholdende og intense. I starten af sin stormesterkarriere havde Sune Berg tit problemer med Hector; men det vendte efter nogen år, og Sune Berg vandt flere partier i træk. I søndagens parti var det dog Hector, der trak det længste strå i Nordkalottens 4½ -3½ sejr over Hillerød, hvilket næsten var præcis som forudsagt af Dr. Elo. Efter de første tre runder kan Hillerød dog være godt tilfredse med sæsonstarten med en placering som nummer 3.


I bunden ser det svært ud for BMS, der tabte stort for tredje kamp i træk. I denne runde kunne Århus/Skolerne tage tilbage til Aarhus med en 6½ -1½ sejr i bagagen. En velkommen opmuntring for aarhusianerne, der havde tabt de to første kampe.


I Chess House tog Nordre imod Brønshøj, der kun lige levede op til favoritværdigheden med en sejr med mindst mulig margin 4½ - 3½. Oprykkerne fra Nordre fordoblede derved deres pointantal, men ligger stadig på en nedrykningsplads.


Brønshøjs førstebræt Tiger Hillarp-Persson var særdeles effektiv mod Nordres Martin Bækgaard:


Søndagens resultater:
Team Xtracon Køge - ØBRO 5½ - 2½ (resultatet kan blive ændret mandag jf. ovenstående)
Jetsmark - Skanderborg 4½ -3½
Nordre - Brønshøj 3½ - 4½
BMS - Århus/Skolerne 1½ -6½
Hillerød - Nordkalotten 3½ - 4½

 

Stillingen efter 3 runde:
1. Team Xtracon Køge, 20 brætpoint, 6 mp
2. Brønshøj, 14½ brætpoint, 6 mp
3. Hillerød, 14½ brætpoint, 4 mp
---
4. Nordkalotten, 12½ brætpoint, 4 mp
5. ØBRO, 12 brætpoint, 2 mp
6. Skanderborg, 12 brætpoint, 2 mp
7. Århus/Skolerne, 12 brætpoint, 2 mp
8. Jetsmark, 9½ brætpoint, 4 mp
---
9. Nordre, 7 brætpoint, 0 mp
10. BMS, 6 brætpoint, 0 mp


Næste runde spilles søndag den 11. januar 2020.

Divisionsturneringen: holdskak.skak.dk

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media