Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Chess House underløbet

Skakcafeen Chess House har i over 20 år været en del af den danske skakkultur. Selvom foreningen ikke direkte er medlem i Dansk Skak Union, har den været spillested for flere af vores medlemsklubber og har dannet rammen om mange DSU arrangementer som juniortræning, landsholdstræning, senior-junior kampe med meget mere.

 

Tirsdag blev Chess House underløbet af sin egen formand, Sven Erik Højstrup Christensen, da han i strid med vedtægterne nedlagde foreningen og i nattens mulm og mørke flyttede inventaret cirka 50 meter til et nyt lokale, der angiveligt skal rumme New Chess House fra den 10. august.


www.chesshouse.dk skriver Sven Christensen, at det er uansvarligt at forsætte driften af forskellige årsager og forsætter ”… har vi efter moden overvejelse valgt at nedlægge Foreningen Chess House, på trods af at det er både sørgeligt og vemodigt, men med den seneste tids udvikling er det den eneste fornuftige og rigtige løsning.” Hvem ”vi” er i denne sammenhæng noget flydende, da de andre bestyrelsesmedlemmer, som efterfølgende er blevet kontaktet, ikke kender noget til denne beslutning.


Den 26. juni deltog jeg på et debatmøde i Chess House om foreningens fremtid. Det var her helt klart, at Sven Christensen havde endog meget svært ved at gøre rede for et projekt, JMC Platformen, som Aarhus Kommune havde støttet med 112.000,- kr. Dels havde Sven Christensen hævet 30% af beløbet til sig selv i provision, dels var der usikkerhed om der i det hele taget var et produkt og endelig havde Sven Christensen indsendt en evaluering af projektet til Aarhus Kommune med et regnskab, der klart afveg fra Chess Houses eget regnskab fra 2018.


Efterfølgende har en række erfarne skakfolk fra Aarhus udførligt skrevet til kommunen om deres mistanke om uregelmæssigheder, og der var indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Chess House mandag den 29. juli kl. 19.00. En generalforsamling, som Sven Christensen altså med den ulovlige nedlæggelse af Chess House, nu prøver at forhindre.


Heldigvis har en gruppe af Chess House faste støtter ikke tænkt sig at lade Sven Christensen få held til at nedlægge Chess House og de agter at gennemføre den ekstraordinære generalforsamling på mandag som planlagt.


Dagsorden:


Ekstraordinær generalforsamling i Chess House mandag den 29. juli 2019, kl. 19.00 i foreningens lokaler på Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N:
1. Valg af dirigent.
2. Indkomne forslag
3. Valg til bestyrelse
4. Valg af revisorer.
5. Eventuelt.


Der er i hvert fald indkommet følgende to forslag:
1. Generalforsamlingen opsiger med øjeblikkelig virkning Fundraisingaftalen mellem Sven H. Christensen og Foreningen Chess House.
2. Generalforsamlingen udtrykker mistillid til formand Sven H. Christensen og vælger en ny bestyrelse.


Mener man at have indsendt andre forslag, så kontakt Thomas Vestergård på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .


Dansk Skak Union støtter helt op om gennemførelsen af den ekstraordinære generalforsamling, så en ny bestyrelse kan få ryddet op og få bragt Chess House på rette køl igen.

 

Med venlig hilsen

 

Poul Jacobsen

chesshouse2

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media