Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Op- og nedrykninger i 1. og 2. division

Der skete ikke de store overraskelser i sidste runde i 1. og 2. division, der blev afviklet i dag søndag.

 

I 1. division gruppe 1 fuldførte Skakforeningen ØBRO en flot sæson med en overbevisende 6 – 2 sejr over de nærmeste forfølgere fra Furesø. I bunden blev det Holbæk, der måtte følge Bornholm ned i 2. division.


I 1. division gruppe 2 satte Nordre en tyk streg under, at de var det suverænt bedste hold. Nordre sluttede med en 5 – 3 sejr over Viborg og endte med et forspring på 9½ point til Fredericia. I bunden måtte Haderslev og Aalborg som forventet en tur ned.

 

ndr frede
Fra kampen Nordre – Fredericia i 3. runde, som århusklubben vandt 5 – 3. Foto: Thomas Vestergård


I 2. division gruppe 1 sørgede Skakforeningen Odysseus med en 6 – 2 sejr over Seksløberen for, at det er Odysseus, der kan kalde sig 1. divisionshold næste år. Seksløberen må en tur ned i den stærke københavnske mesterrække, mens Helsingør må ned i 8. HKs mesterrække. Underligt, at Helsingør ikke længere har et divisionshold.


I 2. division gruppe 2 sendte Champ Team Køge med en 7½ - ½ sejr Nr. Aaby ned i den fynske mesterrække, hvor de får følgeskab af Fåborg. Køge endte med et forspring på 5 point ned til Sydøstfyn på andenpladsen.


I 2. division gruppe 3 var der inden runden stor spænding, om det skulle være Esbjerg eller Springeren, der løb med oprykningspladsen. Begge de førende hold tabte i sidste runde, men Springeren med mindst mulig margin til Aarhus/Skolerne, så det bliver klubben fra Kolding, der skal spille i 1. division næste år. Skanderborg II og Horsens må en tur ned.


I 2. division gruppe 4 vandt Skive oprykningspladsen kun 1 point foran Nordre II. I bunden rykker Skørping og Aars/Nibe ud. Skørping og Aalborg II endte begge på 23 brætpoint, men Aalborg reddede sig med 4 matchpoint mod Skørpings 3.

 

skive

Skive tilbage i 1. division. Fra venstre: Thomas Thybo, Lars Schøning, Claes Løfgren, Michael Glibstrup, Per Nielsen, Claus Støvring, Jørn Hviid og Morten Fabrin. I sæsonens løb har også Henrik Smedemark, Knud Peder Jensen og Frode Meldgaard spillet på holdet. Foto: Bent K. Nielsen.


Se alle enkeltresultater, stillinger, topscorere med mere på Divisionturneringens hjemmeside: holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/36

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media