Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kort Nyt uge 7

Arbejdet med at få digitaliseret Skakbladet går langtsom fremad. Nu er årgang 1998 og 1999 blevet scannet ind og kan downloades her.

 

Poul Erik Nielsen skriver på vegne af Chess House til skak.dk om Aarhusmesterskabet, der blev afholdt i den forgangne weekend:

 

Aarhusmesterskabet 2019 blev afholdt parallelt med GM-turneringen i Chess House i den forgangne weekend. 30 deltog, og der blev fredag spillet tre hurtigskakpartier, herefter to gange to partier med fuld betænkningstid lørdag og søndag. Kun én spiller nåede igennem de tre hurtigskakrunder med maksimum, nemlig IM Uffe Vinther-Schou. Uffe var dog skarpt forfulgt af en firbande med 2½: Tobias Christensen, Jens Ramsdal, Thomas Klitgaard og Nicolai Kvist Brondt.

Efter en remis imod Tobias tabte Uffe så i 5. runde til Nicolai, der dermed gik i front, et halvt mere end Tobias og Jens Fogh. I sjette spillede Nicolai remis imod Jens, mens Uffe og Tobias vandt. Herefter var der finaleparti mellem Tobias og Nicolai (begge med 5), mens Uffe mødte Jens (begge 4½). Det blev ret tidligt remis mellem Tobias og Nicolai, der dermed overlod scenen til de to andre. Det blev et langt parti, hvilket i øvrigt var karakteristisk for mange af Uffes partier! Langsomt men sikkert fik Uffe bygget en fordel op i et slutspil, og til sidst kom pointet i hus!

Dermed var der ligestilling mellem disse tre: Uffe, Tobias og Nicolai. Pengepræmien delte de tre, mens AaM titlen af turneringssystemet blev tildelt Uffe ved korrektion!

 

 

Uffe Vinther-Schou løfter den store vandrepokal som Aarhusmester 2019. Han flankeres af Nicolai Kbist Brondt (tv) og IM Tobias Christensen (th). Foto: Poul Erik Nielsen

 

Resultaterne i øvrigt:

Gruppen nummer 9-16:
Nr. 1: Claus Støvring 5
Nr. 2: Jens Fogh 4½

Gruppen nummer 17-24:
Nr. 1-2: Sebastian Gråbæk 4
Nr. 1-2: Casper Folkmann 4

Gruppen nummer 25-30:
Nr. 1: Artem Reyzvikh 3
Nr. 2: Søren G Graugaard 2½

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

GM Sune Berg Hansen repræsenterede skakken på bedste vis, da han i weekenden medvirkede i DRTV programmet Versus, hvor han var i duel med en tetrisspiller. Se programmet: HER - Indslaget med Sune starter efter 18 minutter. 

 

 

Sikker sejr til Sune Berg Hansen i Versus. Foto: DRTV

 

I går viste vi Jan Rosenbergs gevinst over Benny Grønhøj, der vandt skønhedspræmien i 50+ klassen ved senior DM. Læserne skal ikke snydes for vinderpartiet i 65+ klassen, hvor Jens Hartung-Nielsen får mulighed for et klassisk løberoffer på h7. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i hurtigskak 2019

 

 Hillerød Skakklub 110 år

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

esbjerg

 Odense Mesterskabet 2019

 Ungdoms DM 2019

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media