Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Gode danske takter i Bundesligaen

Der var kun tre FIDE-danskere i aktion i weekendens kampe i Bundesligaen. I Hamburg spillede GM Carsten Høi (2 remiser) og FM Filip Boe Olsen (1 sejr og 1 nederlag) bræt 7 og 8 for SG Turm Kiel. Lørdag spillede Turm Kiel overraskende lige op med SC Viernheim, der var klare favoritter på de øverste 5 brætter. Med det ene matchpoint tog Kiel et stor skridt til forbliven i den bedste tyske række.

 

fbo febr2019

FM Filip Boe Olsen har scoret 2 af 4 for SG Turm Kiel indtil nu og var med sin sejr lørdag over WIM Josefine Heinemann stærkt medvirkende til uafgjort mod SC Viernheim.
Foto: Thomas Vestergård

 

 

carsten hoi_febr2019

GM Carsten Høi har også har scoret 2 af 4 for SG Turm Kiel. Foto: Thomas Vestergård


Ved samme stævne i Hamburg tog hjemmeholdet Hamburger SK med dansk/tyske Rasmus Svane på bræt 2 lørdag imod SV 1930 Hockenheim, der hidtil havde vundet alle deres kampe. Hockenheim stillede bl.a. op med GM Ivan Cheparinov (2715), GM Ivan Saric (2689) og den tidligere FIDE verdensmester Ruslan Ponomariov (2681) så Hamburgs sejr på 4½ - 3½ var rundens overraskende og imponerende resultat.


Søndag spillede Hamburg 4 – 4 mod SC Viernheim, mens Hockenheim var vågnet ovenpå lørdagens nederlag og slog Turm Kiel 6½ - 1½. Rasmus Svane spillede remis mod klart højreratede modstandere begge dage og Hamburg ligger nu på femtepladsen, mens Turn Kiel er nummer ni, fire matchpoint fra en nedrykningsplads.

 

rasmus svane_febr2019
GM Rasmus Svane – solid indsats i weekenden. Foto: Thomas Vestergård


Dommeren ved stævnet i Hamburg, IA Hugo Schulz, demonstrerede inden søndagens runde en mobilsøgningsscanner, som det planlægges at tage i brug til stikprøvekontroller i fremtidens Bundesliga-kampe. F.eks. kan hvid på bræt 5 til et stævne blive udtaget til mobilkontrol, og skal så undersøges med scanneren. Hugo Schulz prøvede scannere af på live-masteren og lynhurtig afsløredes en mobiltelefon i en lomme. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er nødvendigt at indføre en slags anti-doping-mobiltelefon kontrol; men mon ikke også man kommer problemet til livs på denne måde?


Mads Andersens SG Solingen vandt begge weekendens kampe og indtager andenpladsen i turneringen. OSG Baden-Baden har dog en overbevisende føring, og Solingen må håbe på en sejr over de førende og hjælp fra andre klubber, hvis deres førsteplads i sæsonen 2015/2016 skal gentages. Bortset fra den sæson har OSG Baden-Baden vundet mesterskabet siden 2005/2006. GM Mads Andersen spillede to remiser og er stadig ubesejret i denne sæson.


Stillingen: www.schachbundesliga.de/tabelle/564/517#tabs-0-center-1


Bundesligaens hjemmeside: www.schachbundesliga.de

 

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media