Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Danmark - Columbia: Uafgjort

Danmark var bagud 2-0 mod Columbia i dagens match, men det lykkedes de danske kvinder at vinde de sidste to partier, og dermed endte matchen uafgjort. Kvindelandstræner Peter Thorsbro beretter til skak.dk:  

 

Danmark - Columbia: 2 - 2
1. WFM Esmat Susanne Guindy (2157) - WIM Melissa Castrillon Gomez (2248) 0 - 1
2. WFM Maria Vasova (2143) - WGM Beatriz Irene Franco Valencia (2191) 0 - 1
3. WIM Oksana Kryger (2137) - WIM Ingris Rivera (2227) 1 - 0
4. Ellen Fredericia Nilssen (2101) - IM Paula Andrea Rodriguez Rueda (2298) 1 - 0  

 

Efter en forfriskende hviledag med strandpromenade og svævebanetur var vi friske, levende og klar til 2. halvleg. Dagens modstander var Colombia, som med 2241 i rating-gennemsnit måtte anses som svage favoritter. Dagens oplæg var derfor, at det vigtigste var at spille sit eget spil, også selv om det indebar risici. Vi vil altid gå efter at spille efter den enkelte spillers styrke, men lige i denne gang vurderedes det, at et eventuelt hurtigt tab som følge af en fejlberegning, ikke ville ødelægge gejst og selvtillid hos de øvrige spillere.

 

 

Kvindelandsholdet i kamp mod Columbia i runde 6: Foto: Poul Jacobsen

  

De første par timer af matchen så ganske lovende ud. Esmat havde med dynamisk spil fået en spændende stilling, hvor modstanderen stod lidt i underkanten, mens Ellen og Oksana fik deres forberedelser igennem. Maria var kommet ud i en lidt vanskelig stilling, men ikke noget som var kritisk eller decideret skidt.

 

Efter de første par timer blev det dog uhyggeligt… Esmat havde trådt galt et sted, og pludselig åd modstanderens dronning den ene bonde efter den anden. I vanlig stil fightede Esmat dog flot videre, men modstanderen lukkede effektivt ned for al modspil. I mellemtiden havde Maria stort set udlignet og manglede lige de sidste par præcise træk for at krone et flot forsvarsspil, men en enkelt unøjagtighed afgjorde desværre partiet til Colombias fordel. 3 timer og 2-0 til Columbia, Uha!

 

Heldigvis er Ellen fantastisk spillende, og modstanderen blev fuldstændigt rullet i en stilling med dronninger og ulige farvede løbere. Materialefordelingen var lige, men modstanderen var låst, og med permanent trusler mod modstanderens konge kunne Ellen inkassere 2 bønder, bytter dronninger, og vinde det ulige farvede løber-slutspil der opstod. Det så let og rutineret ud, og man skulle tro hun havde spillet 1 mia. OL før.

 

 

Ellen Fredericia Nilssen - dansk topscorer med 4/5. Foto: Poul Jacobsen

 

Oksana var sidste kvinde i aktion. Hun havde længe haft en stilling som gav muligheder, men det var meget taktisk, og alle resultater var i spil. Hun fik dog forvandlet det til et tårnslutspil, hvor modstanderens fjerne konge, kombineret med Oksanas merbonde, afgjorde partiet.

 

 

Oksana Kryger sikrede Danmark uafgjort ved at vinde det afgørende parti. Foto: Poul Jacobsen

 

Slutfacit 2-2 er et fint resultat. Vi havde gerne vundet, men uafgjort mod en modstander af den kaliber er acceptabelt i forhold til vores målsætninger. I morgen skal vi møde Slovakiet, som er omtrent samme styrke. Vi glæder os over endnu en sportslig udfordring, og oplægget vil være det samme, men denne gang vil vi gerne have sejren i land!  

 

 

1. Esmat - WIM Melissa Gomez (2248)           2. Maria - WGM Beatriz Irene Valencia (2191)

 

 

3. Oksana  - WIM Ingris Rivera (2227)           4. Ellen - IM Paula Andrea Rueda (2298) 

 

1: Esmat spillede Ld4 og byttede sorts gode løber. Sort måtte spille Tc8-c4 og efter afbytning af tårne på c4 stod kampen herefter på, om sorts bonde c4 var svagere end hvids bonde b4. I denne omgang viste det sig desværre at være bonde b4.
2: Maria havde været tvunget ud i benhårdt forsvar længe og var nu klar til den komplette udligning med Sf5 og så enten solidt med Sxh6 eller ambitiøst med Sxh4. Maria er ambitiøs og valgte slag på h4, men modstanderens angreb blev desværre får voldsomt, og Maria måtte ned efter heroisk kamp.
3: Oksanas modstander har lige spillet Sh5 og Oksana skal nu finde en vej i den lidt specielle stilling. Oksana fandt LxSf3 og formåede at køre stillingen overraskende sikkert hjem herfra.
4: Ellens modstander har netop tilbudt dronningafbytning med Dd3. Det vil jo være en stensikker remis for sort efter dronningafbytning, men sådan spiller Ellen ikke skak. Df2!! og sorts mattrusler på g1 bliver voldsomme. Da Ellen så fordobler mattruslerne med h4, gxh4 og Dxf4 er hvid bare færdig. Efter at have tabt et par bønder tilbød hvid igen dronningafbytning, men denne gang accepterede Ellen, da hun stensikkert kørte gevinsten hjem i det efterfølgende uligefarvede løberslutspil.

 

17-årige Ellen Fredericia Nilssen har gjort det fremragende som debutant på det danske hold. Her er hele partiet, hvor hun med sort sikkert over en spiller med 200 mere i elo:

 

 

 

 

 

Link til resultater i Kvinderækken:  HER

 

Link til hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

OL i Batumi på Facebook: https://www.facebook.com/batumi2018/

 

Kvindelandsholdet på Facebook: HER

 

Live på Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media