Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

En normchance tilbage i Aarhus

I Chess House Summer IM fortsætter det kompromisløse spil, kun et enkelt parti i torsdagens dobbeltrunde blev en hurtig halv ved trækgentagelse.


IM David Miedema fra Holland fører klart turneringen med 6½ af 7. Miedema har undervejs haft flere kritiske stillinger, men har formået at ride stormene af og slå kontra.


FM Tobias Valentin Rostgaard skal vinde de to sidste partier mod IM Jens Ove Fries Nielsen og WGM Evgeniya Doluhanova for at score IM-norm. Rostgaard har en IM-norm fra Divisionsturneringen i 2012/2013, og hvis det lykkes at score en norm mere i Aarhus, vil han samtidig komme over 2400 i rating, et af de øvrige krav til at få IM-titlen.

 

rostgaard
FM Tobias Valentin Rostgaard – har 5 af 7 indtil nu. IM-normkravet er 7 af 9. 
Foto: Thomas Vestergård


De danske OL-kvinder har generelt ikke været heldige i forhold til de stillinger, de har haft undervejs.


I partiet Tobias Rostgaard mod Louise Fredericia i 6. runde undlod begge spillere at kræve remis, selvom samme stilling opstod efter sorts træk 60, 62 og 64. I stedet forsøgte Louise Fredericia at vinde partiet, men gik så galt i byen efterfølgende og Rostgaard fik heldigt sin fjerde sejr på stribe. Efter partiet var Louise Fredericia selvfølgelig lidt ærgerlig, men som hun sagde ”Jeg er med, fordi jeg kan lide at spille skak. Når man spiller mod de rigtig gode, er der altid en risiko for, at de regner længere end en selv. Det havde været slapt at tage remis, da jeg mente at stå bedst.”


I fjerde runde, der blev spillet tirsdag, må varmen havde spillet Esmat Guindy et puds. Jeg er sikker på, at der normalt går år imellem, at en så stærk spiller som Esmat Guindy, kommer til at udføre et ulovligt træk. Mod den unge inder FM Rao Srinath kom der imidlertid to ulovlige træk fra den danske OL-spiller, og dommer Aage Olsen havde ikke andet valg, end at dømme tab til Esmat Guindy. Stillingen på brættet var en meget oplagt remis, så et rigtig ærgerligt nederlag for danskeren. Esmat Guindy var dog i 6. runde om ikke heldig, så dog god til at spille sig ud af en tabsposition mod den franske deltager Jean-Philippe Miqueu og tage hele pointet.

Den første sejr til de danske kvinder i turneringen. Esmat fulgte sejren op med en remis mod Tobias Rostgaard, så den forventede score på næsten 3 point er inde for rækkevidde.

 

im feltet2018

Feltet i Chess House Summer IM. Bagerst fra venstre FM Tobias Valentin Rostgaard, IM Jens Ove Fries Nielsen, IM David Miedema, FM Rao S.V. Srinath, Jean-Philippe Miqueu og IM Rasmus Skytte. Forrest fra venstre WFM Louise Winther Fredericia, WFM Esmat Susanne Guindy, WFM Maria Vasova og WGM Evgeniya Doluhanova. Foto: Thomas Vestergård


WGM Evgeniya Doluhanova slog torsdag aften IM Rasmus Skytte med de hvide brikker. Doluhanova havde også den førende hollænder Miedema i alvorlige problemer i femte runde onsdag, men kort før træk 40 kom den afgørende fejl. Doluhanova er dog ikke på jagt efter en norm til IM-titlen, da hun allerede har tre fra åbne turneringer, alle spillet i Frankrig. Målet er derfor at få 2400 i rating. I Chess House Summer 2018 mangler hun 0.37 i at nå den forventede score, så med to runder igen, kan hun tage et skridt i den rigtige retning.

 

evgeniya3
WGM Evgeniya Doluhanova – jagter 2400 i rating for at opnå IM-titlen. Foto: Thomas Vestergård


Stillingen efter de første 7 runder:
1. IM David Miedema, Holland (2370), 6½ point af 7
2. FM Tobias Valentin Rostgaard, Danmark (2386), 5 point
3. - 5. IM Jens Ove Fries Nielsen, Danmark (2363), 4½ point
3. - 5. FM Rao S.V. Srinath, Indien (2355), 4½ point
3. - 5. IM Rasmus Skytte, Danmark (2381), 4½ point
6. WGM Evgeniya Doluhanova, Ukraine (2257), 4 point

7. Jean-Philippe Miqueu, Frankrig (2138), 2½ point
8. WFM Esmat Susanne Guindy, Danmark (2146), 2 point
9. WFM Maria Vasova, Danmark (2180), 1 point
10. WFM Louise Winther Fredericia, Danmark (2098), ½ point

 

Resterende program:
Fredag den 6. juli 2018 kl. 17:00: 8. runde
Lørdag den 7. juli 2018 kl. 12:00: 9. runde

Sideløbende med IM-turneringen spilles Chess House Summer Open, hvor der er spillet 5 runder. FM Mikkel Manosri Jacobsen, Kasper Skaarup, Vagn Jensen og FM John Filip Rendboe deler føringen med 4 point hver.

Turneringens hjemmeside: www.chesshouse.dk/summer-im-2018/
Live: liveskak.dk/2018/chesshouse/im/live/

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media