Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

47. Kronborg Chess Open

 

 

 

Siden 1971 har Helsingør Skakklub arrangeret Kronborgturneringen. I årets udgave er der allerede 40 deltagere tilmeldt turneringen, men der er plads til mange flere i de smukke rammer på Strandhotel Marienlyst i Helsingør. Helsingør Skakklubs formand René F. Weichel har sendt følgende til skak.dk om den traditionsrige turnering:

 

Den 47. udgave af Kronborg bliver i år afviklet i helt nye rammer på Strandhotel Marienlyst i Helsingør. Der er sket en del ændringer til årets turnering for ud over et nyt spillested har turneringen også ændret navn, så det har fået et mere internationalt præg – Kronborg Chess Open. 

Det mere internationale fokus betyder at vi har får deltagelse fra Norge, Holland og Indien. 

 

Kronborg Turneringen afholdes i år for 47. gang siden starten i 1971, og turneringen nærmer sig sit 50 års jubilæum. Kronborg Chess Open er det nye navn og er med til at markere en ny start for turneringen, der bliver afholdt i rolige og flotte omgivelser på Strandhotel Marienlyst. Turneringen i år markerer samtidig 8. hovedkreds 75 års jubilæum og det markerer vi også med højere præmier. Turneringen afholdes fra 10. – 13. maj 2018 og der bliver sideløbende afholdt Junior Kronborg Master den 10. maj fra kl 10-14. 

 

 

Kronborg Chess Open afholdes i år i fornemme rammer på Strandhotel Marienlyst med kig til Kronborg Slot i baggrunden. 

 

Mesterrækken M1 ser allerede spændende ud med tre FIDE masters. FM Rao S.V. Srinath fra Indien er pt er højst ratet med 2363, men FM Tobias Valentin Rostgaard (2323) Hillerød Skakklub og FM Sandi Stojanovski (2243) fra Hillerød Skakklub er ikke langt efter. Lige nu ligger gruppen på et gennemsnit på 2179 og som noget nyt kommer vi til at sende live i grupperne M1 og M2.


Vi har også flere unge talenter med i årets turnering, blandt andet med deltagelse af Nicolai Kistrup fra BMS Skakklub, men det bliver også spændende at følge Vedant Kumar Saravana fra Indien der repræsenterer Øbro Skakklub. GM Sune Berg Hansen var imponeret af hans positionsspil, da han spillede mod ham i simultan her i foråret.

Nørrebro Skakklub er flot repræsenteret med 5 spillere, hvilket kan skyldes Thore Nyboe Jensen vandt turneringen sidste år. Thore stiller op igen i år, men det stærke felt betyder en plads i M2 gruppen. 

 

Har du ikke fået tilmeldt dig endnu så kan du tilmelde dig via Dansk Skak Unions turneringssystem HER eller på hjemmesiden http://www.hskak.dk. Tilmeldingsfristen er senest tirsdag den 8. maj. 

 

Husk at vi også for 3. år i træk afholder JUNIOR KRONBORG MASTER torsdag den 10. maj med store trofæer til 1. – 3. pladsen i alle grupper og præmier til turneringens fighter og turneringens fairplay spiller. Grupper inddeles efter niveau og erfaring – så alle kan være med. Tilmeld dig HER

 

Program for turneringen: 

Runde 1: 10. maj kl. 10.00 – 15.00
Runde 2: 10. maj kl. 15.00 – 20.00
Runde 3: 11. maj kl. 18.00 – 23.00
Runde 4: 12. maj kl. 10.00 – 15.00
Runde 5: 12. maj kl. 15.00 – 20.00
Runde 6: 13. maj kl. 10.00 – 15.00
Runde 7: 13. maj kl. 15.00 – 20.00 

 

Ole Larsen fra Helsingør Skakklub har været den mest vindende gennem tiderne med 10 sejre i mesterklassen. K41 er den mest vindende klub efter Helsingør med 9 sejre senest i 2008, hvor WFM Louise Winther Fredericia delte sejren med to andre spillere. Louise er desuden den eneste kvinde i turneringens historie, som har vundet mesterrækken. Der har også været fremtrædende spillere, som har vundet turneringen, hvor blandt andet GM Carsten Høi vandt i 1992 sammen med GM Jacob Aaagaard.

 

Link til hjemmesiden for Kronborg Chess Open: http://www.hskak.dk/

 

Link til arrangørklubben Helsingørs hjemmeside: http://helsingoer-skakklub.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media