Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

NM for piger - afsluttende rapport

 

 

Ellen Kakulidis skriver en afsluttende rapport fra Nordic Girls Championship 2018, hvor det desværre var "stolpe ud" i forhold til at få en guldmedalje med hjem:

 

Nogle gange går alting bare imod en, uanset hvad man gør, og i sådan nogle situationer må man bare tænke fremad - det er processen og ikke resultatet!

 

I dagens første runde, var det hårdt for alle tre piger, som havde gode modstandere og meget på spil. Ingrid spillede på 2.bræt og var med i medaljejagten med en sejr og Nienke lå på 1.pladsen, 1 point foran de andre, og bare en halv ville være skønt. Ingrid kom godt fra start, og fik en lovende stilling og chancer for bondegevinster mod højest seede i turneringen. Selvom Ingrid imponerede med sit spil, måtte hun til sidst ned, da modstanderen fandt et flot taktisk træk som vandt en officer. Nannas parti var lidt mere op af bakke, da hendes modstander bare spillede bedre. Synd, men hun lærte af sine fejl og de bliver ikke gentaget. Nienke mødte Nancy Davidsdottir fra Island, og kunne allerede sikre sig turneringsejren med et helt point. Kampen startede allerede dagen inden, da vi planlagde en skarp forberedelse helt udenfor Nienkes normale repertoire. På trods af små unøjagtigheder og et vundet bondeslutspil der ikke blev konverteret, havde forberedelsen givet pote og Nienke kunne skrive sig et halvt point nærmere sejren.

 

Frokost blev spist i fælleskab efterfulgt af en kort peptalk og et kig på modstanderne. En smule nervøsitet kunne mærkes i luften fra samtlige nationer, da meget afgøres i sidste runde. Med 3.5 af 4, var en halv nok til at Nienke sikrede sig en udelt 1.plads, men allerede ved rundelægning begyndte tingene at gå skævt. Det første som skete var et Nienke igen fik sort, dvs. dobbelt sort i de afgørende runder. Der blev besluttet at hun skulle holde sig til sit sædvanlige repertoire og satse på at hun kendte det bedre. Man kan sige mange ting om partiet, men min første indskydelse er, at det ikke var Nienkes bedste - man kunne mærke en nervøsitet hun havde spillet uden de andre runder. Efter en række beslutninger, der havde svækket rundt omkring, kom hun ud i et tabt bondeslutspil. Vi sad nervøse på sidelinjen og kunne næsten ikke holde ud at kigge. Nienke derimod blev pludseligt helt kølig, og spillede det ene gode træk efter det andet. Hendes modstander som ikke bevarede skarpheden, fik pludselig forvandlet en vundet stilling til en død remis. 3 bønder mod 3, kongen står hvor den skal, hvid kommer aldrig videre, og pludselig sker det eneste som alle frygtede... Nienke tabte på tid. Turneringsejren var lige under næsen på hende og blev revet væk med det sidste sekund der tikkede ned på uret... jeg kan ikke sige andet end, at hun fortjente at vinde turneringen. Hun blev i stedet delt nr.1 på point og nr.3 på korrektion, men jeg er fortrøstningsfuld, hun skal nok blive nordisk mester, bare ikke i år.

 

Ingrid til gengæld spillede et strålende taktisk parti og fik et fortjent point som medførte en endelig 7.plads. Selvom hun ikke er helt tilfreds selv, var det en flot turnering fra hendes side, gode partier med flot spil. Nanna afsluttede også med en sejr, lidt shaky, men med en nydelig mat i enden. Nanna endte på en 12.plads. 

 

Dette er den afsluttende rapport fra NM for piger. En enkelt pokal fik vi da med hjem, men vigtigst var følelsen af, at det kommer til at gå lidt bedre, for hvert år som går. Tak til turneringsarrangørene og ikke mindst pigerne for deres gode indsats!

 

Link til hjemmmesiden for turneringen: http://nmgirls2018.icelandicopenchess.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media