Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nordic Girls Championship 2018 - dag 2

De danske piger klarer sig godt ved NM på Island. En glad træner Ellen Kakulidis skriver til skak.dk: 

 

Dobbeltrunder er dobbelt sjov! Og med 5 af 6 mulige point, kan den danske delegation ikke klage. I dagens første runde var vi favoitter på alle brætter og i kun nogle få svage øjeblikke, blev der tvivlet på, at resultatet ikke skulle blive herefter. Både Ingrid og Nienke kørte den stilrent hjem med bedre regnekraft og fin teknik. Nanna derimod er holdets rutsjebane og på trods af fin stilling og bondegevinst efter åbningen, skulle der nogle suk og fortvivlelser til, før hun også tog point til Danmark. Nanna er en solstråle, og mit gæt er, at hun bare synes det er sjovere at vinde partiet flere gange! 3-0 efter morgenrunden og alle er på tavlen.

 

 

Den danske delegation samlet til fællesbillede: Holdleder Ellen Kakulidis, Nana Ehrenreich, Ingrid Elmer Nielsen-Refs og Nienke van den Brink. 


Pausen blev indledt med en lang gåtur i Borgarnes by, hvor den fantastiske udsigt over hav og bjerge blev nydt til fulde. Det gode vejr samt den friske luft bliver specielt værdsat af pigerne, som har en fælles interesse for katte og autentiske islandske legepladser. En god appetitvækker før frokost og sessionen med forberedelse til dagens 2.runde.


Som træner må man godt råbe "succes", når 2 ud af 3 spillere får en lidt bedre stilling efter åbningsforberedelsen (det sætter i hvert fald ro på tilskuernes nerver). Ingrid havde påtaget sig udfordringen i form af London-systemet og en finsk pige. Og udfordring, det blev der ikke meget af, for Ingrid fik det til at se legende let ud, med en serie af flotte træk efterfulgt af et offer med mat-trussler:

 

  

15..Sxc3! kom og så var der ikke meget diskussion om dagens 2. point til Ingrid.


Nanna spillede langt hen af vejen et flot parti, men ivrighed satte en kæp i hjulet, da hun i en overlegen stilling glemte, at hendes tårn stod i slag. Til vores alle store ærgelse, kunne dette ikke vendes til et point. Med et smil på læben tog hun dagens eneste nederlag velvidende om at der bliver flere point i morgen.


Nienke afsluttede også dagen med et lille mesterværk, ved at spille sin finske modstander ud af brættet. Det var en fryd at følge, kun gode træk, fornuftigt tidsforbrug og med taktiske detaljer, som gav Nienkes tredje sejr i turneringen.


Nienke er nu i spidsen af turneringen og fører med et helt point ned til morgendagens modstander Nancy Davidsdottir fra Island. Også Ingrid er at inde i toppen, hun kan findes på bræt 2 mod Amelia Nordquelle fra Norge. Runderne spilles kl 10.00 og 16.00 islandsk tid, hvor I kan følge de danske piger på medalje-jagt!

 

Link til turneringens hjemmeside: http://nmgirls2018.icelandicopenchess.com/

 

Link til live fra turneringen: CHESSBOMB eller FOLLOWCHESS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media