Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kort Nyt uge 16

I den forgangne weekend afholdt Dansk Skoleskak det årlige Danmarksmesterskab for hold. Turneringen havde deltagelse af omkring 200 spillere. Vinderne blev:

 

Gruppe A: Skolen på Nyelandsvej, 27½ point (vinder for femte år i træk!)
Gruppe B: Tranegårdsvej, 42 point
Gruppe C1: Køge Private, 34½ point
Gruppe C2: Skolen på Grundtvigsvej, 33 point
Gruppe Å: Frem Skakskole, 28 point

 

 

Vinderholdet fra Skolen på Nyelandsvej. Fra venstre Sanshiro Kræmmer, Emil Skovgaard, Kishichiro Kræmmer og Andreas Skovgaard. Foto: Lars Christian Kræmmer

 

Hjemmeside: holddm.dk

 

Den lokale Kasper Henriksen blev en overbevisende vinder af Køge Weekend EMT med 4½ af 5. Henriksen var seedet som nummer 5 i den 28 mand store gruppe et, men startede med 4 af 4 inden en hurtig remis i sidste runde mod svenske Anil Surender sikrede en uddelt førsteplads. Gruppe to blev vundet af  Jacob Brendstrup Hansen fra Taastrup ligeledes med 4½ af 5. Turneringen var meget international. Af de 44 deltagere var der 14 svenske spillere og to tyskere.

 

Resultater kan ses her.

 

koege emt

Spillesalen på Asgård skole i Ølby, Køges hjemmebane. Foto: Finn Stuhr

 

I Shamkir Chess - Gashimov Memorial måtte man helt hen til 4. runde for at finde en vinder i et parti. Veselin Topalov slog her Shakhriyar Mamedyarov, og i 5. runde fulgte Topalov op med at slå David Navara. Også verdensmester Magnus Carlsen vandt i 5. runde ved at slå Radosław Wojtaszek. Men altså kun tre gevinster ud af 25 partier.

 

Hjemmeside: shamkirchess.com

 

Copenhagen Chess Challenge starter onsdag kl. 18.30. Lige nu er der 64 deltagere, men der er plads til flere. Se mere på: copenhagenchesschallenge.dk

 

Den færøske stormester Helgi Dam Ziska levede til fulde op til favoritværdiheden ved det individuelle europamesterskab for små nationer, European Small Nations Individual Championship 2018, der netop er afsluttet på Færøerne. Med 8½ af 9 satte Ziska sig tungt på førstepladsen og kvalificerede sig samtidig til World Cuppen 2019 i Khanty-Mansiysk. GM Igor Efimov fra Monaco blev nummer to med 7 point og IM Fred Berend fra Luxembourg blev nummer 3 med 6½ point. Der var ti deltagere i en lukket gruppe med repræsentanter fra 8 små nationer.

 

Hjemmeside: esna.faroechess.com/

 

2nd Sharjah Masters International i de Forenede Arabiske Emirater blev overraskende vundet af den 17-årige iranske stormester Parham Maghsoodloo (2615) med 8 af 9 og et helt points forspring til GM Eltaj Safarli (2653) fra Aserbajdsjan og kinesiske GM Wang Hao (2707). Maghsoodloo vandt de første syv partier i streg, inden det blev til to remiser i de sidste runder. Ellen Kakulidis fra Aalborg Skakforening var eneste danske deltager i turneringen og scorede 3½ af 9, lidt under forventet.

 

Hjemmeside: shjchessmasters.com

 

I Bangkok Open var den store overraskelse FM Novendra Priasmoro (2449), der vandt turneringen foran en række stormestre, bl.a. Nigel Short. Priasmoro vandt med 8 af 9 og ½ points forspring til den indiske stormester Chakkravarthy (2499). Samtidig med turneringssejren scorede Priasmoro sin anden GM-norm. Den første vandt han ved de asiatiske juniormesterskaber i 2017. De danske deltagere i turneringen, Erik Frederiksen og Hans Haagen Larsen, scorede begge 3½ af 9 og må efterlade en del rating i Thailand.

 

Hjemmeside: bangkokchess.com

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media