Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

DanPumps Kolding Bymesterskab – dag 1

Fra Jens Ingemann Madsen, der er presseansvarlig i Springeren Kolding, har skak.dk modtaget følgende fra første runde i Kolding Bymesterskab:

 

Der er 125 spillere i årets udgave af Kolding Bymesterskab, som for tolvte år i træk afvikles som en stor weekendturnering to uger efter Påske. I årets udgave tyder noget på, at spillerne i de øverste grupper havde kastet et langt blik i kalenderen (Fredag den 13. !) inden fredagens første runde. Der var ihvertifald kun een enkelt remis i de øverste tre grupper, der kan følges på livetransmission fra turneringen.

 

Først færdig i øverste gruppe var den nybagte IM’er Jonas Bjerre, der tog hele pointet efter en kæmpe taktisk overseelse af den lokale helt, IM Attila Gergacz fra den arrangerende klub. Da Jonas efterfølgende i kommentatorlokalet blev spurgt om han ikke blev nervøs da Attlia spillede tabstrækket, svarede han ”Nej, jeg blev glad” og det havde han selvfølgelig god grund til.

 

Partiet, hvor IM Gergacz helt overså 18.Dg6+: 

 

 

 

 

(IM) Jonas Bjerre vinder over den arrangerende klubs IM Attila Gergacz efter en grov fejl. Foto: Jan Rosenberg


Ikke overraskende stod IM Jens Ove Fries Nielsen for et lettere kaotisk parti mod den tyske GM Thorsten Haub. Jens Ove’s opfindsomme åbningsspil fejlede nøgternt set og snart blev han presset baglæns og stod temmelig betændt, men han reddede sig igennem til et slutspil med en minusbonde. Med vanlig disrespekt for det hårde program, der venter forude de kommende dage, udkæmpede gruppens to alderspræsidenter derefter en drabelig duel der afsluttedes kort før midnat. Her så det en overgang ud til at Jens Ove var tæt på at redde en remis, men Haub holdt hovedet koldt og indkasserede hele pointet efter en nærmest studieagtig slutning hvor Jens Ove ellers havde ført to fribønder (forgæves) frem til f7 og g7.


Endelig endte opgøret mellem årets Danmarksmester IM Bjørn M. Ochsner og IM Igor Teplyi remis. Bjørn kom til at stå aktivt med hvid efter en version af Najdorf-varianten i Siciliansk, hvor sort havde svært ved at gennemføre sine mest typiske planer. Det tvang Igor ud i en række ret passive, snørklede manøvrer, men han spillede denne fase af partiet udmærket og udlignede mens Bjørns brugte meget tid på at bremse det modspil der var under gradvis opsejling. Ved påskens DM var tidshåndteringen ellers et aspekt som Bjørn håndterede suverænt, men her sad han pludselig med omkring et minut på uret da momentum truede med for alvor at svinge til Igors fordel. Det var derfor forståeligt at han valgte remissen efter 35 træk i en ret lige stilling.


Stillingen i GM/IM gruppen:  

1. - 2. GM Thorsten Michael Haub (2411)
1. - 2. (IM) Jonas Buhl Bjerre (2417)
3. - 4. IM Igor Teplyi (2409)
3. - 4. IM Bjørn Møller Ochsner (2488)
5. - 6. IM Jens Ove Fries Nielsen (2401)
5. - 6. IM Attila Gergacz (2360) 

 

Turneringen fortsætter lørdag med to runder, og der er gode forhold også for tilskuere på spillestedet i Kolding. FM Niels Jørgen Fries Nielsen står for livekommentering med GM Allan Stig Rasmussen som gæstekommentator. I anden runde mødes de to førende i øverste gruppe når GM Haub har hvid mod (IM) Jonas Bjerre.

 

Program for turneringen der spilles på Kolding Uddannelses Center, Ågade 27, 6000 Kolding: 

Lørdag den 14. april kl. 10.00-15.00
Lørdag den 14. april kl. 16.00-21.00
Søndag den 15. april kl. 10.00-15.00
Søndag den 15. april kl. 16.00-21.00

 

Link til resultater fra DanPumps Kolding Bymesterskab: HER

 

Link til live: http://www.liveskak.dk/2018/Danpumps/

 

Link til Spingeren Koldings hjemmeside: http://www.skakklubbenspringeren.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media