cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Hold EM på Kreta - optakt

En af årets største skakbegivenheder har åbningsceremoni fredag aften i Hersonissos på Kreta. Den græske ferieø huser den 9 runder lange turnering EM for landshold, der regnes for en hårdere turnering end OL, da der næste ikke er nogen ”svage” skaknationer med.

 

Favorit til at vinde i den åbne række er på papiret det russiske hold, der med Alexander Gristjuk på førstebræt har imponerende 2744 i ratinggennemsnit. Aserbajdsjan med Shakhiyar Mamedyarov på bræt 1 ligger dog meget tæt på med 2728 i ratingsnit. Ukraine som nummer tre har med 2697 et point mere i snit end England og to mere end Israel, så turneringen er meget åben. Individuelt er Levon Aronian fra Armenien den højst ratede spiller med 2802. Hele 17 deltagere har 2700 eller derover i rating.


Danmark deltager kun i den åbne række og er på forhånd spået en plads som nummer 31 af de 39 deltagende nationer.


Det danske hold (2468):
1. GM Allan Stig Rasmussen (2542)
2. IM Jesper S. Thybo (2479)
3. Bjørn M. Ochsner (2458)
4. IM Martin Percivaldi (2388)
5. IM Mads Hansen (2393)

 

forsiden
Det danske hold til EM. Foto: www.facebook.com/Skaklandsholdet/

 

Den spillende holdleder Allan Stig Rasmusen, skriver til skak.dk:


Hold-EM 2017 i Grækenland
Lad det være sagt med det samme: Vi glæder os alle helt vildt! Udsigten byder på 1½ uge med masser af skak, benhård modstand og forhåbentlig varmere vejr. Stemningen på holdet er tårnhøj, og optimismen er ungdommelig!

Man kan godt nøjes med at se fremad, og bare fokusere på det positive. Der er rigeligt til at skrive mange sider! På den anden side vil det også være dumt, ikke at evaluere på forløbet henimod stævnet. Det er ingen hemmelighed, at vi stiller historisk svagt op i år. Grundene er flere, lige fra de markant forringede vilkår og den ikkeeksisterende inddragelse af eliten i processen, til diverse afbud og udtagelsen med fokus på ungdom etc. Forhåbentlig bliver processen mere professionel næste år.

Heldigvis ligger vores opgave i, at få det bedste ud af situationen. Vi har alle forsøgt at prioritere skakken så højt som muligt, og har således kunnet holde to træningssamlinger. Den første foregik i min hybel i Randers, hvor svenske Nils Grandelius var med som træner. Han er vores deltids-supersekundant under turneringen; desværre er han dog blevet for glad for Danmark(!) til at tage med til Kreta. Det betyder desværre, at Gammelsmølf (undertegnede) må agere spillende holdkaptajn dernede.

Den sidste samling var ved Mads Hansen på Fyn i efterårsferien, i forlængelse af Odensemesterskabet. Dertil har vi holdt flere små samlinger med to 2-3 personer, og den sidste optakt byder bl.a. på holdskak i Sverige og Island.

Et nyt tiltag er holdtrøjer. Planen var en t-shirt og en polo; desværre var sidstnævnte helt umulige at skaffe fra den ønskede producent, så det blev i stedet to t-shirts. Uanset en fin understregning af, at vi repræsenterer Danmark og har fokus på holdet, frem for det individuelle. Vi beklager dog de manglende evner udi positurer…


Vores hovedmål er at levere en god og underholdende holdindsats. Vi vil hellere slå et stærkt hold, end spille uafgjort mod tre. Ser man på vores spillestil, er det nok også mere sandsynligt. :-)


Samtidig håber vi på at få en fantastisk god tur sammen, så det er sjovt at spille på landsholdet. Personligt er det uden sammenligning dér, jeg plejer at føle størst pres. Forhåbentlig er de tre debutanter mentalt stærkere, men opbakning betyder nok mere end de fleste tror!


Undervejs vil der formentlig komme et par rapporter her på siden, og diverse opdateringer på vores nye facebook-side: Skaklandsholdet.


Allan Stig Rasmussen

 

bagsiden
Bagsiden af spilletrøjerne. Foto: www.facebook.com/Skaklandsholdet/


Hos kvinderne deltager der 32 hold og her er russerne også favoritter. Af de nordiske lande sender kun Norge og Finland et hold til kvinderækken.


Er man turist på Kreta og gerne vil se verdensklasseskak, så ligger Hersonissos cirka 10 km fra Kretas største by, Heraklion.


Program:
Lørdag den 28. oktober kl. 14.00, 1. runde.
Søndag den 29. oktober kl. 14.00, 2. runde.
Mandag den 30. oktober kl. 14.00, 3. runde.
Tirsdag den 31. oktober kl. 14.00, 4. runde.
Onsdag den 1. november kl. 14.00, 5. runde.
Torsdag den 2. november kl. 14.00, fridag.
Fredag den 3. november kl. 14.00, 6. runde.
Lørdag den 4. november kl. 14.00, 7. runde.
Søndag den 5. november kl. 14.00, 8. runde.
Mandag den 6. november kl. 14.00, 9. runde.

 

Hjemmeside: euroteams2017.com/
Resultater, holdopatillinger mm. hos Chess-Results
Holdets FB-side: www.facebook.com/Skaklandsholdet/

 

Kommende begivenheder

 Aarhus Festuge 2017

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 20banner

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media