cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Holdskak i nabolandene

I denne weekend har flere af vore nabolande startet deres landsdækkende holdturneringer. Vi ser på de bedste rækker i Norge, Sverige, Tyskland og på Island:

 

I Norge starter den landsdækkende holdturnering i november og spilles over fire weekender. I denne weekend spilles den norske pokalturnering over tre dage i Kristianssund. Holdene består af 4 spillere og i år er Vålerenga favoritter. De stiller med GM Evgeny Romanov og GM Aryan Tari på de to topbrætter og har vundet de tre første kampe. Der spilles i en stor gruppe, men med præmier til bedste juniorhold, breddehold etc.

 

Hjemmeside: ksk.no/2017nmklubblag.shtml


I den tyske bundesliga er ingen af de danske spillere i aktion denne weekend. Hos de forsvarende mestre fra Baden Baden ville Peter Heine Nielsen ikke kunne have forstærket holdet, da ottendebræt GM Rustam Kasimdzhanov med 2676, var eneste spiller under 2700 i rating. De øvrige danskere i den bedste tyske række er GM Mads Andersen for Solingen og GM Sune Berg Hansen for Hamburg, men de var altså heller ikke i aktion i første runde i dag lørdag.

 

Hjemmeside: www.schachbundesliga.de


I Sverige er der også flere stærke stormestre med i Elitserien Allsvenskan. F.eks. har Malmö AS årets vinder af Xtracon Open, GM Baadur Jobava (2702), på bræt 1 foran GM Nils Gradelius. Længere nede på holdet ses legenden GM Ulf Andersson.

 

jobava

GM Baadur Jobava (2702) stærkeste spiller i Elitserien Allsvenskan. Foto Thomas Vestergård


Eksjö SK, der ligger cirka midt imellem Malmö og Stockholm, har GM Allan Stig Rasmussen (2542) på holdet. I første runde slog han på andetbræt Henrik Malm Lindberg (2224) fra Uspsala. Eksjö vandt kampen 5½ - 2½.

 

Linhamns SK har IM Mads Hansen (2393) med på bræt 4. I første runde tabte Mads Hansen til FM Can Ertan (2373) fra Stockholms SS, men Linhamn vandt alligevel kampen 5½ - 2½.

 

Hos Lund ASK spillede IM Mikkel Antonsen (2441) bræt 6 i den første kamp mod Farsta SK. Antonsen vandt over Björn Jäderberg (2151) i den knebne 4½ - 3½ sejr.

 

I Sverige har de mere frie regler for holdopstillingerne end i Danmark, man er således ikke bundet 100% af en styrkeliste. Man må rykke to brætter op eller ned i forhold til styrkelisten, så det er sværere at forberede sig på en bestemt modstander før kampene.

 

Hjemmeside: www.schack.se/allsvenskan/

 

På Island er der også fuldt program denne weekend. IM Jesper S. Thybo har indtil nu scoret 2½ af 3 for Skákdeild Fjölnis på bræt 2.

 

IM Thorbjørn Bromann og IM Jakob Aabling-Thomsen spiller bræt 1 og 2 for Skákfélag Akureyrar a-sveit og har scoret henholdsvis 1½ og 1 point i de første 3 runder.

 

Også tidligere unionsformand FM Søren Bech Hansen spiller i den bedste islandske række, hvor han er andetbræt hos Skákdeild KR efter GM Helgi Dam Ziska. Søren Bech har scoret 1 af 3 indtil nu.


Hjemmeside: www.skaksamband.is

 

 

 

Kommende begivenheder

 Aarhus Festuge 2017

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 20banner

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media