cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kort nyt uge 41

Poul Erik Nørgaard Olesen fra Nørresundby og Frank Gjerning Petersen fra Kjellerup har deltaget i den årlige åbne turnering Calvia på Mallorca. Poul Erik endte på 5/9, og Frank fik 4½/9. Begge resultater var lige omkring den forventede score. Link til hjemmesiden for urneringen: http://www.calviafestival.com - og resultater for de danske spillere: HER

 

Arrangøren Paul Tuijp søger med kort varsel en International Mester til "Haarlemse Masters", der er en lukket IM-gruppe, der starter næste lørdag den 21. oktober og spilles frem til søndag den 29. oktober i Haarlemse knap 20 km. fra Amsterdam. Link til turneringen: HER. Kontakt Mads Boe for yderligere oplysninger om turneringen og betingelser.  

 

GM William Lombardy 1937 - 2017:

Fredag den 13. oktober døde GM William Lombardy 79 år gammel. Han var en af de førende amerikanske spillere i 50erne og 60erne, og blev i 1957 Juniorverdensmester med den perfekte score 11-0.  Mest kendt blev han dog for at træne med den 11. verdensmester Bobby Fischer, og han var med på Island i 1972 til den berømte match i Reykjavik mellem Fischer og Spasskij.  Relativt tidligt indstillede han sin egen aktive karriere for at hellige sig hvervet som katolsk præst.

 

Lars Grahns blog "inte bara schack" kan man læse den svenske skakspiller Pia Franssons meget personlige og fine artikel om Lombardy, som hun mødte på "Mechanics Institute Chess Club" i San Francisco for mindre end en måned siden. Læs også mere om GM Lombardy på Wikipedia.

 

  

Pia Fransson i selskab med GM William Lombardy i september måned 2017: Foto: Privatfoto Pia Fransson

 

Som vi skrev om i "Kort Nyt uge 40" vandt Danmark det nordiske mesterskaber i skak for blinde og svagtseende i Oslo, der blev afholdt den 6. - 8. oktober. Erik Bremer har forfattet en fin artikel om Mesterskaberne, der bliver spillet hvert andet år og startede tilbage i 1969. Danmark har kun vundet NM 3 gange, mens Sverige og Finland har vundet ni gange hver. Hent Erik Bremers artikel i pdf-format her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 Aarhus Festuge 2017

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 20banner

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media