Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

To danske guldmedaljer ved U-EM

Jonas Bjerre og Jesper Søndergaard Thybo kan fra i dag kalde sig Europamestre i Ungdomsskak efter turneringen i Constanta i Rumænien netop er slut. Jonas Bjerre vandt U-14 klassen og Jesper Søndergaard Thybo den ældste klasse, U-18. Ikke siden Curt Hansen for 35 år siden vandt europamesterskabet for juniorer, er det blevet til en dansk guldmedalje.

 

Da Jonas Bjerre sidste år vandt EM bronze i U-12, var det 26 år siden Danmark sidst havde fået medalje ved et stort internationalt ungdomsstævne som EM eller VM. Dengang i 1990 var det Danmarks nuværende bedste spiller, stormester Peter Heine Nielsen, der vandt bronze ved Ungdoms VM i Singapore.


Så to guldmedaljer ved samme stævne er næsten ikke til at forstå: ”Et lille land med 5 millioner mennesker vandt 2 ud af 6 guldmedaljer på herresiden. Jeg er meget stolt på de unge menneskers vegne.” fortæller juniorlandstræner Mads Boe fra Rumænien.

 

Jonas Bjerre har vist mange flotte takter, bl.a. scoret en IM-norm i Spanien, men det helt store internationale gennembrud var bronzemedaljen i U-12 sidste år. Selvom han var seedet som nummer 5 i U-14 inden turneringen, er det en overraskelse at medaljen blev af den fineste slags. Jonas Bjerre scorede 7½ af 9, et halvt point foran de nærmeste forfølgere, FM Aram Yeritsyan og Yaroslav Remizov fra Rusland og Lance De La Fuente Henderson fra Spanien.

 

em bjerre
Europamester Jonas Bjerre. Foto Mads Boe

Jesper Søndergaard Thybo har haft et forrygende skakår i 2017. I februar og marts scorede han 3 IM-normer og ved Danmarksmesterskabet i Rebild blev han nummer 3, kun overgået af stormestrene Mads Andersen og Allan Stig Rasmussen. Næste store begivenhed for Jesper Thybo bliver EM for Landshold på Kreta i slutningen af oktober. Ved EM scorede Jesper Søndergaard Thybo, der inden turneringen var seedet som nummer seks, 7 point af 9 mulige. Det gjorde IM Jadranko Plenca fra Kroatien også, men Jesper Thybo havde klart bedre korrektion.

 

 

em thybo
Europamester Jesper Søndergaard Thybo. Foto Mads Boe


”Det er en fantastisk dag for dansk skak. Der skal lyde et stort til lykke til de to knægte, der ud over deres store talent, har ydet en enorm træningsindsats. Jeg vil samtidig fremhæve ungdomslandstræner Mads Boes betydning for resultaterne. Uden hans kvalificerede træning og kæmpe indsats gennem mange år, havde vi ikke stået med to Europamestre i dag. Da jeg for over et år siden spurgte Mads Boe, om han kunne få noget ud af ekstra 50.000 til speciel træning af de allerstørste talenter, havde jeg ikke drømt om at han kunne forvalte dem så effektivt, som tilfældet har været. Jeg er meget glad for HBs villighed til eksperimentet den gang, og jeg er absolut af den opfattelse, at når vi har talenter med stort potentiale, så skal der støttes ekstraordinært. Jeg mener bestemt den bevilling skal fortsætte i de kommende år” fortæller formand Poul Jacobsen til skak.dk.


Den danske delegation lander i morgen tidlig kl. 9.05 i Kastrup Lufthavn med flyet fra Bukarest. Poul Jacobsen står klar til at modtage de nye Europamestre, men vil meget gerne have selskab af andre skakfans, der vil sige til lykke til de to Europamestre. Poul Jacobsen fortæller i øvrigt, at DSU arbejder på et arrangement, det kunne være i Chess House i Aarhus, hvor man kan sige til lykke.

 

EM-turneringens hjemmeside: ecuyouth2017.ro/


.

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media