Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

"Plovjernet" er udkommet

Biografien om Christian Poulsen med partisamling er nu klar og præsenteres ved et arrangement i Viborg Skakklub, c/o FOA, Grønnegade 13, kælderen, 8800 Viborg, torsdag den 2. marts 2017 kl. 19.00. Det er Poulsens gamle klub, Viborg Skakklub, og det udgivende forlag, Furlaget ApS, der er værter, og alle er velkomne.

 

Bogens forfatter, Morten Fabrin, (Skive Skakklub og tidligere mangeårig Viborg-spiller), vil fortælle om Christian Poulsens liv (1912-1981) og karriere og vise billeder og partier herfra. Det vil herunder vise sig, at Poulsens tilnavn "Plovjernet" havde sit udspring i en kombinatorisk spillestil, der ofte pløjede modstanderens stilling op. To Danmarksmesterskaber og fem skakolympiader førte det blandt andet med sig, før naturtalentet Poulsen allerede som 48-årig trak sig tilbage til den planteskole, han havde oprettet i forbindelse med sin bopæl i Kratskoven uden for Viborg. Et ry som en hårdtarbejdende mand, der allerede som 7-årig blev sendt hjemmefra som landbrugsmedhjælper, renlivet amatør og altid fair og venlig skakkammerat klæbede med rette til Poulsen. Nogle af de få nulevende, som Poulsen har spillet mod, blandt andre GM Fridrik Olafsson, IM Andreas Dueckstein og de danske ex-landsholdsspillere Frode Søby og Ole Schøller Larsen, har bidraget til bogen med indtryk. Men også nogle af Poulsens børn har fortalt om mennesket Christian Poulsen.

 

 

 

Bogen er indbundet og på 384 sider indeholdende 270 partier og otte partiuddrag. 49 diagrammer og 45 fotos er der også. Derudover er der undervejs mange små sidehistorier om det danske skakliv i især perioden ca. 1930-60. Bogen koster 200 kr. og kan naturligvis købes den 2. marts ved lanceringen i Viborg, under DM i Rebild i påsken og ved forskellige andre lejligheder, som der vil blive orienteret om. Hvis bogen skal sendes, kommer der 55 kr. oveni til porto og emballage. Bestilling kan ske hos forfatteren og hans forlag, Furlaget ApS. Mailadressen er Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media