Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Artikler

DanPumps Kolding Bymesterskab 2019

102 spillere er tilmeldt Dan Pumps - tidligere Sondex Cup - i Kolding der starter i morgen fredag på Kolding Uddannelsescenter, Ågade 27, 6000 Kolding. Det er 13. gang at Skakklubben Springeren afholder turneringen. På vegne af arrangørerne skriver Jens Madsen til skak.dk: 

 

I den kommende weekend (3. - 5. maj) afvikles en af skakårets store tilbagevendende turneringer, når mere end 100 deltagere mødes i Kolding til kamp på de 64 felter. Vandrer blikket ned over den lange liste med tidligere bymestre afspejles historien om en lokal turnering, som gennem det seneste årti har udviklet sig til en meget stærk turnering, der tiltrækker topspillere fra ind- og udland. En af hemmelighederne bag successen er det centralt placerede spillesteds gode fysiske rammer med masser af plads samt en fantastisk kantine med varieret udbud. I ”biografsalen” bliver der livekommentering varetaget af en dynamisk duo, bestående af Niels Jørgen Fries Nielsen og tidligere ungdomslandstræner Mads Boe, som sammen vil forsøge at holde rede på de mest dramatiske partier fra de øverste grupper.


Årets turnering bliver igen meget stærk, med en del gengangere i øverste gruppe fra Påskens kamp om Danmarksmesterskabet. Det skal blive interessant igen at følge den forsvarende bymester, 14-årige IM Jonas Bjerre fra Skanderborg, som efter en nervepirrende DM omkamp måtte tage til takke med en andenplads, men kunne trøste sig med sin første GM norm. Men der er uden tvivle flere andre, som vil forsøge at stikke en kæp i Jonas’ hjul denne weekend, f.eks. findes i deltagerfeltet også den detroniserede danmarksmester fra 2018, IM Bjørn M. Ochsner. 

 

Vel mødt i Kolding!

 

 

IM Jonas Buhl Bjerre. Forsvarende bymester i Kolding og ratingfavorit i årets udgave. Foto: Thomas Vestergård

   

Deltagerne i Mester 1:
IM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg Skakklub (2502)
IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg Skakklub (2486)
IM Mikkel Djernæs Antonsen, Køge Skakklub (2421)
FM Filip Boe Olsen, Skanderborg Skakklub (2392)
IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia Skakforening (2377)
IM Rasmus Skytte, Århus Skakklub/Skolerne (2375) 

 

Program for turneringen: 
1. runde: Fredag den 3. maj kl. 19.00-24.00 
2. runde: Lørdag den 4. maj kl. 10.00-15.00
3. runde: Lørdag dem 4. maj kl. 16.00-21.00
4. runde: Søndag den 5. maj kl. 10.00-15.00
5. runde: Søndag dem 5. maj kl. 16.00-21.00

 

De sidste fem års vindere af turneringen:
2018: IM Jonas Buhl Bjerre
2017: IM Jesper Søndergaard Thybo
2016: IM Nikolas Lubbe (Tyskland)
2015: GM Jakob Vang Glud
2014: GM Daniel Semcesen (Sverige)

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til Skakklubben Springerens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sune Berg Hansen landstræner

På delegeretmødet fortalte jeg, at Dansk Skak Union var meget tæt på at ansætte stormester Sune Berg Hansen som landstræner. Jeg er glad for at kunne meddele, at de sidste detaljer nu er faldet på plads og at Dansk Skak Union har ansat Sune Berg Hansen som landstræner pr. 1. maj.

 

Langt de fleste af skak.dks læsere kender selvfølgelig den nye landstræner, men her følger en kort præsentation. Sune er 48 år gammel, stormester siden 1998 og syv gange danmarksmester. Sune har spillet på OL-holdet syv gange ligesom det er blevet til seks deltagelser på EM-holdet. Dertil kommer en lang række turneringssejre.

 

sune berg_hansen_april2019
Sune Berg Hansen ved DM i Svendborg. Foto: Thomas Vestergård


---


Sune Berg Hansen skriver her om sine visioner som landstræner:


Lidt visioner som ny landstræner
Hvad er mine styrker? Hvad er mine svagheder? Hvordan skal jeg arbejde med dem? Hvad skal jeg arbejde på først?


Den slags spørgsmål har jeg tumlet med hele mit liv – og da jeg var ung og fremadstormende spiller, havde jeg slet ikke svarene (og spildte en masse tid og gik en masse omveje – hvoraf nogle af dem var nødvendige). Men nu har jeg i hvert fald nogle af svarene – selvom andre selvfølgelig ikke er ligesom mig. Og det er en af mine visioner for jobbet som landstræner, at der bliver skabt et miljø, hvor alle hele tiden går lidt fremad og adder skills step by step. For det er sådan man bliver god, og når man har gjort det længe nok, ser det helt magisk ud.


Min tilgang vil være mere individuel end tidligere set – hvilket både afspejler mine tanker om, hvad der er mest effektivt, men også at spillermaterialet er et på niveau, hvor de har brug for individuelle træningsplaner og mentorer. Det mere generelle mere hører til hos ungdomstræneren – som jeg forventer at få et godt og tæt samarbejde med. Dermed ikke sagt der ikke bliver træningssamlinger, men det vil blive i mindre omfang og vil være meget specifikt målrettet, når det sker.


Lige nu har vi en stærk generation og en fantastisk spændende ung generation på vej, så det er en ære at få lov at give det jeg kan til at de bliver så gode som muligt.


Mit oplæg til jobbet er at forsøge at være så åben som muligt omkring hvad der bliver gjort og hvorfor. Målene/succeskriterierne vil også blive meldt klart ud. Derudover håber jeg at landshold/elite kan gøres meget mere tilgængelige for DSU’s medlemmer – de skal være helte og rollemodeller.


Jeg glæder mig til at opgaven og håber at DSU’s medlemmer vil støtte op om eliten og landsholdet.

 

Sune Berg Hansen


---

 

Jeg vil godt benytte denne lejlighed til at sige tak for et godt samarbejde til Eliteudvalgets to andre medlemmer, Mads Boe og Kåre Kristensen, der begge loyalt har fulgt de retningslinjer, som HB har udstukket for elitearbejdet, og har arrangeret interessante træningssamlinger og opnået fine sportslige resultater for f.eks. OL-holdet.

 

Både Mads Boe og Kåre Kristensen er overordentligt tilfredse med løsningen med Sune Berg Hansen som landstræner. 

 

 

Mads Boe og Kåre Kristensen træder nu ud af Eliteudvalget.

 


Med venlig hilsen

 

Poul Jacobsen

 

Kort nyt uge 17

Brødrene Oscar Koch-Müller og Victor Koch-Müller har i den forgangne weekend spillet med i "14 Ascona Chess Open 2019" i Schweiz. Oscar spillede en god turnering og sluttede på 3/5, hvilket var en præstation på lige knap 2000 og gav en ratinggevinst på 53 elopoint. Vicor fik 2½ point, hvilket var et halvt point over forventet score. Link til resultater: HER

 

----

 

"ACO World Amateur Chess Championship 2019" sluttede søndag på Rhodos. Den unge bornholmer Nikolaj Løwing Mejlvang (årgang 2007) strøg næsten til tops i Gruppe G med den flotte score 7½/9. Det gav ham en ratingfremgang på intet mindre end 302 ratingpoint.

 

Flot resultat af Nikolaj Løwing Mejlvang (tv) på Rhodos. Foto: Bornholmsskakklub.dk

 

De danske resultater: 

 

Gruppe B: Jan Kaya Mortensen - 4½/9 - placering som nummer 19 i et felt på 36 spillere

Gruppe C: Jens Peter Mejlvang - 4½/9 - placering som nummer 24 i et felt på 53 spillere

Gruppe C: Magnus Mejlvang - 4½/9 - placering som nummer 29 i et felt på 53 spillere

Gruppe D: Lars K. Johansen - 4½/9 - placering som nummer 37 i et felt på 78 spillere  

Gruppe D: Mikkel Mejlvang - 4½/9 - placering som nummer 55 i et felt på 78 spillere 

Gruppe D: Jan Engelund Knudsen - 4½/9 - placering som nummer 56 i et felt på 78 spillere

Gruppe E: Aase Morling - 5/9 - placering som nummer 18 i et felt på 46 spillere

Gruppe G: Nikolaj Løwing Mejlvang - 7½/9 - placering som nummer 2 i et felt på 30 spillere 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://amateurchess.com/ og link til resultater fra turneringen: HER

 

---- 

 

FIDE har annonceret, at VM-matchen i 2020 vil blive spillet over 14 partier mod de nuværende 12. Samtidig vil præmiesummen blive fordoblet fra 1 til 2 millioner euros. Betænkningstiden ændres også, således at der spilles med 120 minutter til de første 40 træk, fulgt af 60 minutter til de næste 20 træk og 15 minutter til resten af partiet. Der bliver først lagt 30 sekunders tillægstid på efter træk 60. Det vil først være tilladt at tilbyde remis efter 40 træk. Fridagene i matchen skæres ned fra 6 til 5, hvilket betyder at man kan tilrettelægge matchen således, at der kan spilles alle lørdage og søndage. Se mere på FIDEs hjemmeside: HER 

 

---- 

 

BMS Skak indbyder til Sjællandsmesterskabet for ungdom lørdag d. 4. maj 2019. Se mere om dette stævne og tilmeld dig: HER

 

----

 

I den forgangne weekend var der træningssamling i Chess House i Aarhus for elitespillere. Den spanske spiller GM Ivan Salgado Lopez var underviser for IM Jesper Søndergaard Thybo, IM Bjørn Møller Ochsner, IM Jonas Buhl Bjerre, IM Kassa Korley, IM Mads Hansen og FM Filip Boe Olsen. Temaerne for weekendens træning var forberedelse og dynamik. 

 

----

 

DanPumps/Kolding Bymesterskab 2019 spilles i weekenden den 3. - 5. maj - i skrivende stund er102 tilmeldte. Tilmeldingsfristen er forlænget til 30. april, så der er plads til flere deltagere. Se mere her.

 

Copenhagen Chess Challenge 2019

Copenhagen Chess Challenge 2019 starter om lige godt to uger. Turneringen har været spillet hvert år siden 2005 i Bededagsugen med 9 runder på 5 dage. Årets CCC bliver spillet i nye lokaler på Tapeten i Ballerup, og modsat tidligere år spilles turneringen nu i ét stort lokale.

 

Også i år tegner der sig et flot felt med indtil videre 6 stormestre og 8 internationale mestre tilmeldt i et samlet felt på 56 deltagere. 

 

Top 10 tilmeldte: 

1. GM Boris Chatalbashev (2521) 
2. GM Vladimir Burmakin (2495) 
3. IM Mikkel Djernæs Antonsen (2426) 
4. GM Stellan Brynell Skakklubben (2406) 
5. FM Jonas Hacker (2392) 
6. IM Martin Percivaldi (2388) 
7. GM Thorsten Michael Haub (2386) 
8. IM Tor Fredrik Kaasen (2385) 
9. IM Martin Haubro (2362) 
10. FM Mikkel Strange (2359)  

 

 

Sidste års deltagere i CCC samlet til fællesbillede foran Tapeten. Foto: copenhagenchesschallenge

 

Tilmelding kan ske helt frem til kl. 16:00 på spilledagen, men arrangørerne håber naturligvis, at man tilmelder sig i god tid. Ved tilmelding og betaling inden den 1. maj, gives der 100 kr. i rabat.

 

Der spilles med betænkningstiden 90 minutter til hver spiller til hele partiet + 30 sekunders tillæg pr. træk fra træk 1. Remistilbud er ikke tilladt før begge spillere har udført 30 træk. 

 

Program:
1. runde: Onsdag den 15. maj kl. 18.30-23.30
2. runde: Torsdag den 16. maj kl. 10.00-15.00
3. runde: Torsdag den 16. maj kl. 15.30-20.30
4. runde: Fredag den 17. maj kl. 10.00-15.00
5. runde: Fredag den 17. maj kl. 15.30-20.30
6. runde: Lørdag den 18. maj kl. 10.00-15.00
7. runde: Lørdag den 18. maj kl. 15.30-20.00
8. runde: Søndag den 19. maj kl. 10.00-15.00
9. runde: Søndag den 19. maj kl. 15.30-20.30 

 

Tidligere vindere af Copenhagen Chess Challenge:
2018: IM Jesper Søndergaard Thybo 
2017: GM Boris Chatalbashev
2016: GM Jonny Hector
2015: GM Henrik Danielsen
2014: IM Jens Ove Fries Nielsen
2013: GM Jonny Hector
2012: GM Stellan Brynell
2011: IM Andreas Skytte Hagen
2010: GM Stellan Brynell
2009: FM Daniel Semcesen og GM Stellan Brynell
2008: IM Allan Stig Rasmussen
2007: IM Simon Bekker-Jensen og GM Mikhail Ivanov
2006: GM Mikhail Ivanov
2005: GM Nick de Firmian

 

Link til hjemmesiden: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midlertidig afbrydelse

 

Da flere af Dansk Skak Unions services som ratinglister, turneringssystem med mere, skal flyttes til en ny og bedre server, vil der mandag formiddag fra kl. 10.00 ikke være adgang til disse. Flytningen ventes at vare et par timer.

 

afbrydelse

Kommende begivenheder

 20banner

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media