Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Artikler

Skak på havnen i Lundeborg

Den traditionsrige hurtigskakturnering på havnen i Lundeborg har været afviklet 39. gange siden starten i 1981. Årets udgave i den østfynske fiskerlandsby havde deltagelse af 76 spillere. Arrangørerne havde garderet sig på grund af det ustadige danske sommervejr, og havde lejet et telt, så spillerne ikke blev våde under de flere kraftige byger i løbet af dagen.  

 

 

Da vejret i år ikke var til at spille udendørs, havde arrangørerne fået sat et telt op på havnen i Lundeborg. Foto: Ulla Juhl Hansen 

 

Årets Lundeborgmestre i de lukkede 8-mands grupper:
Mester 1: John Frederiksen, 5½ point
Basis 1: Poul Erik Nielsen, 5½ point
Basis 2: Mikael Rask, 5½ point
Basis 3: Tobias Simon Lindgaard, 5½ point
Basis 4: Per Andersen, 5 point
Basis 5: Kristian Gade Burgaard og Christian Ringsmose, 6 point
Basis 6. Johan Holst, 6 point
Juniorgruppen: Noa Skelbæk. 6½ point

 

Link til turneringsresultater: HER

 

Lidt stemningsbilleder fra præmieoverrækkelsen, hvor traditionen foreskriver, at er man blandt de tre bedste i hver gruppe, skal man op på sildekasserne for at modtage sin præmie.

 

 

 

 

 

Mange af spillerne i turneringen deltager år efter år, da det er en hyggelig turnering med det sociale i højsædet. Arrangørerne har lavet en evighedstabel, hvor der scores point alt efter hvor mange gange, man har været oppe at stå på sildetønderne! Flest "sildetønder" har FM Carsten Bank Friis med 24. Se tabellen: HER

 

Tidligere vindere af turneringen:
1981: Carsten Bank Friis og Karl Eriksen
1982: Carsten Bank Friis
1983: Steen Brydegaard
1984: Carsten Bank Friis
1985: Carsten Bank Friis
1986: Curt Hansen og Carsten Bank Friis
1987: Carsten Bank Friis
1988: Carsten Bank Friis
1989: Tom Frantsen
1990: Carsten Bank Friis
1991: Carsten Bank Friis
1992: Finn Pedersen
1993: Steffen Pedersen
1994: Carsten Bank Friis
1995: Kim Skaaning
1996: Steffen Pedersen
1997: Claus Rossen
1998: Carsten Bank Friis
1999: Steffen Pedersen
2000: Carsten Bank Friis
2001: Jan Nordenbæk
2002: Carsten Bank Friis
2003: Carsten Bank Friis
2004: Esben Kjems Hove
2005: Christian Kyndel Pedersen
2006: Mads Boe
2007: Jan Nordenbæk
2008: Jes Harholm
2009: Steffen Pedersen
2010: Lars Borbjerggaard
2011: Lars Borbjerggaard
2012: Steffen Pedersen
2013: Jan Nordenbæk
2014: Mads Boe
2015: Claus Rossen
2016: Bjarne Light
2017: Jonas Buhl Bjerre og Mads Boe
2018: Steffen Pedersen

 

Sydøstfyns Skakklub fejrer i øvrigt 40 års jubilæum her i efteråret 2019. På hjemmesiden kan man blandt andet læse om, hvordan klubben - lidt ved et tilfælde - blev dannet den 5. september 1979: http://www.sydostfyn.dk/klubben/historie.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ungdoms EM slut

Ungdoms-EM i Bratislava sluttede lørdag eftermiddag. Delegationslederne Marie Frank og Mads Andersen har sendt en afsluttende rapport til skak.dk:

 

Sidste runde til EM bød på 7½ point til de danske deltagere og en flot slutspurt var derfor en realitet. Vi fejrede en veloverstået turnering med is, burgere og flere opvisningsmatcher i kæmpeskak i centrum af Bratislava. Her er vi stadig ubesejrede og vi solede os i såvel klapsalver, som solstråler da temperaturen i dag ramte 35 grader. Efter byturen tog vi på nye eventyr, da vi fravalgte arrangørernes punktlige busser og i stedet tog sporvognen tilbage til hotellet. Her stod aftenen på masser af hygge i form af babyskak, Coco Crazy, Kykskak, Codenames, Nejskak og andre sjove brætspil. Blandt andet hev GM Mads spillet Avalon frem som fik afsløret at trænerne i virkeligheden er onde og nogle grumme svindlere, så igen kunne de trække sig sejrrigt ud af endnu et brætspil.

 

 

Den danske delegation med Bratislava slot i baggrunden. Ingrid- og Karl Emil Elmer Nielsen Refs mangler på billedet.


Dette bliver de sidste ord fra os i denne omgang – ikke mere skriveri om islandske sagaer, busser og tårnhop. Vi runder af med en gennemgang af spillerne og deres performance. Tak til alle jer som har læst med og heppet på spillerne – det er utrolig dejligt at vide, at der er opbakning hjemmefra. Tak til alle spillerne og de medrejsende forældre for at være med til at gøre dette til en uforglemmelig tur – særligt blev vi rørte over at alle spillere og forældre havde taget sig tid til at skrive en personlig takkehilsen til os og samlet ind til en gave. Vi glæder os til at følge med i de unge talenters fremtidige eventyr på de 64 felter.

 

 

Spillerne og forældrene lavede en takkehilsen til Marie Frank og Mads Andersen.

Jonas 5½ point: Nogle ærgerlige tab undervejs i turneringen gjorde, at han aldrig for alvor fik blandet sig i topstriden. Jonas har dog nok engang imponeret med godt spil og præcis variantberegning, og der er ingen tvivl om, at han har styrke til 2500. Det er derfor kun et spørgsmål om tid, hvornår han får sin sidste GM-norm og Danmark får en ny stormester.

 

IM Jonas Buhl Bjerre.


Adesh 3½ point: Han startede som lyn og torden ved totalt at udspille en højtratet modstander i første runde. Hvad der skete herefter skulle desværre komme til at definere resten af turneringen; en ærgerlig blunder kostede både pointet og gav et hak i selvtilliden, som hang ved. Selvom han spillede godt de næste par runder mod stærkere modstand, udeblev sejren og da han begyndte at møde lavereratede spillere, kneb det med troen på at de bare skulle bankes, som vi ved han kan. Men som en såret hyæne på savannen måtte Adesh kæmpe sig tilbage i turneringen, og fik sluttet af med 2/2. Hvis Adesh blot husker at tro på sig selv, er der ingen tvivl om at spillet er til et væsentligt højere ratingtal.

 

 

Adesh Easwaralingam.


Ellen 5½ point: Ellen har over de seneste par år været igennem en forrygende udvikling og har forbedret sit spil markant. Det har man også kunne se til EM, hvor hun har spillet hurtigt, selvsikkert og effektivt. Undervejs blev det også til en remis mod sølvmedaljevinderen af P18. Det kan dog være svært at holde pusten oppe med sådan et hårdt program, og nogle ærgerligt pointtab har gjort, at hun ikke kunne spille med om de medaljer der blev drømt om. Nu venter et sabbatår fyldt med skak, og vi forudser et tronskifte er på vej i Dansk kvindeskak og at kronprinsessen bliver dronning.

 

 

WFM Ellen Fredericia Nilssen. 

 

Filip 6 point: Vores nye internationale mester havde svært ved at få spillet til at fungere og nogle dumme blunders kostede både hele og halve point. Filip er dog en fighter af guds nåde og der skal mere til at få ham ned med nakken. Det var derfor en fornøjelse at se ham rejse sig igen og igen og at slutte turneringen godt af. Nu kan jagten gå ind på at hæve niveauet til stormesterstyrke.

 

 

IM Filip Boe Olsen.


Casper 6 point: I de første par runder var det svært for Casper at få spillet til at fungere, men da han først kom op i fart var han ikke til at stoppe! Casper er en sand regnemaskine ved brættet og en mester i taktiske forviklinger – så ingen modstander kan føle sig sikker når Casper folder sig ud. Med et sundt åbningsrepertoire og lidt mere fokus på den positionelle forståelse vil Casper snart kunne ramme sit første mål – FM-titlen.

 

 

Casper Liu.


Paulius 3½ point: Der er ingen som Paulius. Mr. Bullets tidsforbrug var igennem noget af en forvandling under denne turnering. I de første par runder brugte han al sin tid på at komme til at stå dårligt mod lavereratede modstandere, hvorefter han kunne få lov at vise sine skills som bulletmester. Paulius var dog enig i, at denne taktik ikke var optimal og han fik bedre styr på sit tidsforbrug – dog med enkelte tilbagefald til bullet-stilen. Paulius har en unik spillestil, men mangler et sundt åbningsrepertoire. Når der kommer styr på den del, er vi sikre på, at hans sande spillestyrke vil vise sig og ratingtallet vil stige.

 

 

Paulius Meskenas.


Ingrid 3 point: Ingrid har det seneste år vundet en masse rating, og har skulle stabilisere sig på et nyt og højere niveau. Modstanderne falder ikke længere for billige tricks, så der er brug for at arbejde med forståelse af åbninger og planer. Ingrid er blevet mere hårdhudet og lader sig ikke længere i samme grad gå på af modgang og tab af rating, men fokuserer i stedet på at blive bedre. De tre point var i underkanten, men vi tror på at Ingrid vender stærkt tilbage.

 

Ingrid Elmer Nielsen Refs.


Philip 4½ point: Den absolutte topscorer på ratingfronten i den danske delegation. Han startede turneringen med en overbevisende sejr mod en stærk mesterspiller, men herefter var det lidt ned af bakke. Philip havde problemer med, at han rykkede for hurtigt, og derfor ikke fik regnet til bunds i varianterne. Dette fik han dog korrigeret i de sidste runder, hvilket ellers kan være svært for en flow-spiller som Philip. Det gav dog pote og han sluttede flot af med 3 point i de sidste fire runder. Philip har en rigtig god hukommelse og har suget til sig af læring hernede. Mesterspillertitlen må være næste mål for Philip, og med en koncentreret indsats går der ikke længe før den er i hus.

 

Philip Uhre Knudsen.


Noah 4 point: Noah har gennemgået en stor skaklig udvikling på denne tur. Han har lært at spille hovedvarianter, han lykkedes med at slå en stærk hollænder, og han mødte den senere turneringsvinder. Når han ikke sad ved brættet hoppede han rundt som et tigerdyr, og spredte god stemning. Noah skal arbejde videre med sine åbningsvarianter og løse en masse taktiske opgaver, herefter vil ratingtallet banke opad.

 

Noah Krug Wahlgreen.


Jeppe 4 point: Jeppe havde netop fuldt fortjent indkasseret den ærefulde mesterspillertitel inden turen gik til Bratislava. Til EM er der dog ingen lette kampe og Jeppe kom hurtigt på hårdt arbejde. Derudover synes vi, at det gik en anelse hurtigt med at fyre trækkene af, så ærgerlige fejl kostede flere hele og halve point. Jeppe viste dog ægte mesterspillerstyrke, da han efter 4 nederlag i streg hev sig op til at vinde de sidste to partier i turneringen. Turneringen har kostet lidt på ratingkontoen, men der er ingen tvivl om at Jeppe snart er tilbage som mesterspiller og vi tror ikke han ser sig tilbage herefter.

 

Jeppe Hald Falkesgaard.


Karl Emil 3 point: Karl Emil fik en hård start på turneringen, hvor han i de første to runder måtte op mod to mesterspillere – og ovenikøbet havde han sort i begge partier. Der kom dog rigtig godt styr på dragevarianten, så den er klar til at spy ild og skaffe mange point i fremtiden. Det blev kun til 3 point denne gang, og Karl Emil fik aldrig rigtig vist, hvor god en spiller han er blevet. Undervejs i turneringen holdt han dog humøret højt og var stort set altid at se med et stort smil på læben.

 

Karl Emil Elmer Nielsen Refs.

 

Vitus 5 point: Vitus kom fantastisk fra start og lagde ud med 4/5 point. I de første partier spillede Vitus dog for hurtigt, men det fik han straks korrigeret, hvorefter spillestyrken også blev hævet. Selvom det ikke blev til ligeså mange point i slutningen af turneringen, imponerede Vitus med flot variantberegning og sikker gevinstføring. Når Vitus først får styr på det positionelle og får mere erfaring i at spille mod stærkere spillere, vil ratingkurven stige stødt.

 

 

 Vitus Bondo Medhus.  

 

 

GM Mads Andersen og FM Marie Frank har været populære delegationsledere og trænere for de unge danske talenter i Bratislava. 

 

 

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

På Dansk Ungdomsskak på Facebook er der løbende blevet opdateret under turneringen. Se mere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næstsidste runde ved U-EM

Ungdoms-EM i Bratislava nærmer sig afslutningen. Sidste runde spilles her lørdag kl. 10:00, og søndag går det hjemover til skolestart mandag. Marie Frank og Mads Andersen har sendt den næstsidste rapport hjem til skak.dk: 

 

8. runde gav 6 point til de danske EM-deltagere – første gang vi ender på 50% score. Vi varmede selvfølgelig op til runden med fællesforberedelser og valgte, at i dag skulle den have max gas, så lige inden runden var der peptalks og highfives blandt ungerne. Vi tror på, at man spiller bedst, når der er tanket op på selvtillidskontoen. Nogle gange kan man godt blive nervøs inden det går løs på brættet, men så er det godt at vi har Paulius med til at minde om en vigtig pointe: ”Man spiller ikke mod rating – man spiller mod mennesker”.

 

 


I U10 blev Vitus presset i åbningen, men han fik reddet stormen af og havde en god mulighed for at give modstanderen en isoleret bonde. Da han missede denne mulighed blev det igen ubehageligt, men ved brug af cool forsvarsteknik fik han reddet sig en remis.


I U12 fik Jeppe endelig brudt den ærgerlige stime og steg ud af sin Audi. Med overbevisende spil og to dronningerunder vandt han afgørende materiale og fik endelig en sejr igen. Ligeså kom Karl Emil storsmilende ud fra spillelokalet, så ingen kunne være i tvivl om resultatet. Noah spillede længe endnu et rigtig fint parti, men blot et enkelt øjebliks uopmærksomhed kostede en kvalitet, da modstanderen pludselig truede en mat med Sf2. Selvom Noah kæmpede videre, var det ikke nok. Ligeså måtte Philip ned i dag.

 

 

 

 

Jeppe Hald Falkesgaard har haft en hård turnering, men fik endelig en god sejr. 


I U14 smadrede Casper en stakkels islænding ud af brættet, hvilket derfor må betyde, at vi har vundet landskampen 2½-1½. Vi siger tak for kampen – og god tur hjem. Det lignede, at Paulius bare mistede sin e4-bonde i åbningen mod en stærk spanier på næsten 2300 i rating, men på forunderlig vis endte han og modstanderen ud i et helt lige tårnslutspil meget kort tid efter. Her blev Paulius budt op til bulletmatch af modstanderen - en fristelse Mr. Bullet ikke kunne modstå, og trækkene blev blitzet afsted fra begge parter. På et tidspunkt kunne Paulius have spillet sin bonde til h5 og nok sikret sig remis, men han valgte at slå en giftig bonde på a6. Herefter havde modstanderen ubehagelige tårnhop klar mod Paulius’ konge, som blev fanget i et matnet. Ingrid tabte i P14 efter åbningsspillet blev lidt for passivt med hvid, og pludselig stod der en bonde på d3. Det kunne sikkert have været ok, hvis den var hvid, men desværre var det en af modstanderens sorte bønder, som truede med død og ødelæggelse, og stillingen kollapsede.

 

 

Der var i runde 8 sejre til både Casper Liu og Karl Emil Elmer Nielsen Refs.


I U16 syntes Filip det var helt synd for modstanderen, for han drev modstanderen ind og ud af komplicerede varianter til israeleren var helt væk. Dejligt at se Filip lære af sine fejltrin, se ud af mørket, se sig i spejlet og komme stærkt tilbage som den klassespiller vi ved han er.


I P18 gik Ellen galt i byen og måtte hjem på hotellet og slikke sårene. Det har været lige ved og næsten, og vi tror på en god sidste runde for Ellen – der skal mere til at slå hende af hesten. I U18 kom Jonas ind i sin forberedelse i Najdorf og fik en behagelig fordel. Han valgte at spille en plan, som umiddelbart så lovende ud, men havde misset en vigtig …Tg6-ressource, og herfra måtte han tage til takke med en trækgentagelse. Adesh havde nok engang rundens længste parti, og valgte en alternativ London-opstilling, hvor han udelod Lf4. Han rykkede hurtigt i åbningen, og havde undervejs 40 minutter mere på uret end modstanderen. På trods af dette måtte han dog helt ud i et lige slutspil, og først her gik modstanderen galt i byen, og Adesh kunne hive en velfortjent sejr med hjem i bussen. 

 

 

De 12 danske spillere samlet ved det kæmpemæssige pokalbord. 

 

I morgen tidlig slutter vi af med morgenrunde allerede klokken 10. Frygtelig tidligt, men vi lover at være klar til kamp, så følg med live og hep på de danske vikinger. 

 

Marie Frank og Mads Andersen 

 

 

Sidste runde spilles allerede lørdag kl. 10:00.  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

På Dansk Ungdomsskak på Facebook opdateres der også i løbet af turneringen. Se mere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schackveckan i Göteborg

Skakklubben SS Manhem i Göteborg arrangerer fra lørdag den 10. august til søndag den 18. august "Schackveckan", hvor der bådes spilles lukket stormesterturnering og en lukket IM-gruppe samt sluttes af med en open, hvor der i skrivende stund er 47 tilmeldte spillere. Sidstnævnte turnering spilles efter det svenske system med fire hurtigskakpartier fredag og fire partier med lang betænkningstid lørdag og søndag.

 

Der er dansk deltagelse i både GM-gruppen og IM-gruppen: 


GM-turneringen i ratingorden:
1. GM Frode Urkedal, Norge (2566)
2. GM Erik Blomqvist, Sverige (2507)
3. GM Jonny Hector, Sverige (2493)
4. IM Petro Golubka, Ukraine (2479)
5. IM Michael Wiedenkeller, Sverige (2456)
6 FM Jung Min Seo, Sverige (2409)
7. FM Ihor Vypkhaniuk, Ukraine (2405)
8. IM Björn Ahlander, Sverige (2390)

9. IM Martin Haubro, Danmark (2374)
10. IM Philip Lindgren, Sverige (2362)

 

Ratinggennemsnit: 2444

 

 

IM Martin Haubro - på jagt efter stormesternormer. Foto: Thomas Vestergård

 

IM-turneringen i ratingorden:
1. FM Konstantin Borsuk, Ukraine (2372)
2. IM Jens Ove Fries Nielsen, Danmark (2351)
3. IM Nils-Gustaf Renman, Sverige (2346)
4. FM Erik Malmstig, Sverige (2335)
5. FM Tom Rydström, Sverige (2314)
6. IM Axel Ornstein, Sverige (2311)
7. FM Kaan Küçüksari, Sverige (2286)
8. FM Mikkel Manosri Jacobsen, Danmark (2269)
9. Alistair Hill Battersea, England (2224)
10. WIM Ngoc Pham, Vietnam (2176)


Ratinggennemsnit: 2298 

 

IM Jens Ove Fries Nielsen kom med i IM-gruppen på grund af sent afbud. Foto: Claus Marcussen 

 

 

FM Mikkel Manosri Jacobsen - ung spiller på jagt efter IM-normer. Foto: Thomas Vestergård

 

Spillested: Mölnlycke Kulturhus, Biblioteksgatan 2, 435 30 Mölnlycke (12 km fra Göteborg)

 

Program for GM og IM turneringen:  

Lørdag den 10. august kl. 14:00 : 1. runde
Søndag den 11. august kl. 10.00: 2. runde
Søndag den 11. august k. 17:00: 3. runde
Mandag den 12. august kl. 14:00: 4. runde
Tirsdag den 13. august kl. 14:00: 5. runde
Onsdag den 14. august kl. 10:00: 6. runde
Onsdag den 14. august kl. 17:00: 7. runde
Torsdag den 15. august kl. 14:00: 8. runde
Fredag den 16. august kl. 10:00: 9. runde

 

Program for Göteborg Open:  

Fredag den 16. august kl. 18.30: 1. runde - hurtigskak
Fredag den 16. august kl. 19.30: 2. runde - hurtigskak
Fredag den 16. august kl. 20.30: 3. runde - hurtigskak
Fredag den 16. august kl. 21.30: 4. runde - hurtigskak
Lørdag den 17. august kl. 10.00: 5. runde
Lørdag den 17. august kl. 16.00: 6. runde
Søndag den 18. august kl. 09.00: 7. runde
Søndag den 18. august kl. 14.00: 8. runde

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www.ssmanhem.se/schackveckan/

 

Livedækning fra turneringen:

https://www.ssmanhem.se/Schackveckan2019/GMIM/live_GM.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EM i Bratislava - 7. runde

Marie Frank og Mads Andersen skriver dagligt et rundereferat til skak.dk. Desværre har de sidste to dage ikke været så gode for vores danske vikinger: 

 

7. runde gav 4½ point til de danske EM-deltagere. En noget blandet affære, hvor der både var euforiske momenter og øjeblikke, hvor man næsten hellere ville køres over af en propfyldt slovakisk bus. En ting vi dog også arbejder med hernede udover resultaterne, er hvordan de unge mennesker bedst muligt fortsætter deres gode skaklige udvikling. Et af værktøjerne hertil er at sætte sig mål. Derfor har vi undervejs talt med de unge om alt fra drømmemål til, hvad den daglige træning skal indeholde. I drømmemålene må man drømme stort – og det gør de unge mennesker også. Der drømmes om alt fra stormestertitel og et liv som professionel skakspiller til FIDE-mester og top 10-placeringer til EM. Derudover har vi også fokus på det gode tidsforbrug, læring af nye åbninger og to daglige is. Sidstnævnte er særligt i fokus for de medrejsende trænere.


I U10 kom Vitus godt fra åbningen og fik en solid fordel. Lige som han stod og var klar til at vinde partiet kostede en fingerfejl en kvalitet. Vitus havde dog stadig modspil, og modstanderen fik kolde fødder og tilbød remis uden at udføre sit træk – den tog Vitus imod. 

 

U12 fik Philip sin forberedelse ind, som GM Mads tidligere selv har haft succes med mod andre stormestre. Det blev et stilsikkert sejrsparti, hvor Philip samtidig havde fuldstændig styr på sit tidsforbrug. Noah fik en forberedelse ind fra en tidligere runde og denne gang sad den lige i skabet og en flot slutspilsejr kom i hus til Noah, der kom springende ud af spillelokalet i fuld fart som et andet hoppende tigerdyr! Karl Emil vendte tilbage til turneringen med en remis og Jeppe måtte desværre endnu engang ned. Det er en hård turnering og der er virkelig ingen lette kampe.

 

 

 

 

Phillip Uhre i U12 får lige et par sidste tips fra "hjælpetræner" Casper inden starten på runden.

 

Også Noah Wahlgrens parti var seværdigt: 


 

Noah Wahlgren spillede et flot positionelt parti.


I U14 stod Casper længe bedst mod en svindeldømt østriger, der sidste år blev taget med fingrene i kagedåsen og med en telefon på toilettet, hvilket kostede sølvmedaljen. Desværre fik Casper regnet forkert i en variant og herefter fik den luskede østriger tiltusket sig et helt point. Paulius kom egentlig rigtig skidt fra åbningen, men afslog alligevel modstanderens tidlige remistilbud omkring træk 13. Få træk efter indså Paulius dog, at remis alligevel kunne være et fint alternativ til tortur ved brættet og han gav modstanderen et tilbud han ikke kunne afslå. I P14 måtte Ingrid desværre ned efter taktiske forviklinger, men hun holder fanen højt og suger til sig med læring.


I U16 udspillede Filip sin modstander, men ak. Så skete der noget, vi har set ske alt for mange gange før, og Filip synes vist også det er sket alt for længe. En blunder kostede sejren og Filip måtte nøjes med remis.

 

I P18 var Ellen under pres, men fik vendt stimen og var tæt på at vende partiet til sejr, men måtte nøjes med remis. I U18 kom Jonas ind i en lang forberedelse med et dronningeoffer, men modstanderen virkede også godt bekendt med varianten. Der opstod meget uklart spil, men Jonas kom desværre på hælene, og da forsøget på at opstille en fæstning ikke virkede, måtte han desværre ned. Adesh har svært ved at få spillet til at fungere, og denne gang gik det helt skævt i tidnøden og et ærgerligt nederlag blev resultatet.

 

Glade EM-deltagere forbereder sig til dagens runde. 


Nu er der kun to runder tilbage af turneringen og vi sætter slutspurten ind. Trænerne har gjort sit for at være klar til denne fase, hvorfor vi i dag tog til downtown Bratislava og fik massage. Det siges dog, at der også udbydes massage på nogle af hotellerne hernede, så vi har givetvis betalt overpris. Det har dog været det hele værd for i aftenens babyskakmatch mod Casper og Paulius var trænerne totalt overlegne, og de unge spillere måtte gå slukørede i seng. Vi håber, at de lader deres frustrationer gå ud over deres modstandere i morgen.

 

Marie Frank og Mads Andersen 

 

 

  

Resterende program for turneringen:  

Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde

Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

På Dansk Ungdomsskak på Facebook opdateres der også i løbet af turneringen. Se mere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media